Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

KÖPGUIDE

Fastigheter med 4V,1N och1H i Turkiet

Fastigheter med 4V,1N och1H i Turkiet

Att använda 4v, 1n och 1h för fastigheter i Turkiet kommer att svara på din fråga om; Vem, varför, var, vad, när och hur du köper fastighet i Turkiet

Vem kan köpa fastigheter i Turkiet?

 • Endast medborgare i de länder som bestäms av presidentdekretet får köpa fastigheter och begränsade sakrätter i vårt land.
 • De lagliga grunderna för köp av fast egendom och sakrätter av utländska fysiska och juridiska personer i vårt land är artiklarna 35 och 36 i fastighetsregistretslagen nr 2644. Ländernas medborgare, bestäms av presidenten under bemyndigandet som beviljas i fastighetsregisterlagen. Och dessa länder får köpa fast egendom och begränsade sakrätter i vårt land med de lagliga begränsningarna.
 • Företag, som är etablerade enligt vårt lands lagar och vars aktieägare omfattar utländska fysiska personer, utländska företag eller handelsbolag, kvalificerar sig som ”bolag med utländskt kapital” och kan förvärva fastigheter och begränsade sakrätter som är lämpliga för deras verksamhet. Bland dem förvärv av fast egendom och begränsade sakrätter av sådana, i vilka utländska fysiska personer, företag eller bolag äger 50 % eller mer av aktierna eller beträffande vilka de ovannämnda utländska personerna är behöriga att utse förvaltarna även om de äger mindre än 50 % av aktierna, ska vara föremål för tillstånd från guvernörsposter.
 • Aktiebolag, som är etablerade enligt lagarna i det egna landet, får förvärva fast egendom och begränsade sakrätter endast om det finns särskilda bestämmelser i tillämplig lag. Andra juridiska personer än sådana handelsbolag får inte köpa fastigheter i Turkiet och får inte skapa begränsade sakrätter till sin fördel.

Var kan man inte köpa fastigheter i Turkiet? (Juridiska begränsningar)

 • Om den fastighet som är avsedd för förvärv ingår i en ”Särskild säkerhetszon” krävs tillstånd från guvernörsmyndigheten på den plats där fastigheten är belägen.
 • Fastigheter som är belägna i militära förbjudna zoner och säkerhetszoner anges i registret, och fastighetsregisterdirektoraten tillhandahåller vederbörlig information.
 • Fastigheter belägna i militära förbjudna zoner och säkerhetszoner förs in i fastighetsregistret i 81 städer.
 • Den totala ytan av fastigheter som kan förvärvas av en fysisk person med utländsk härkomst i hela landet är högst trettio hektar.
 • Den totala ytan av de fastigheter som kan förvärvas av fysiska personer med utländsk härkomst får inte överstiga tio procent av den yta, där enskild egendom är tillåten, i ett distrikt.
 • Fysiska personer av utländskt ursprung och de registrerade företagen som är etablerade i främmande länder enligt lagarna i deras egna länder utvecklar ett projekt i relation till den obebyggda marken som de köpt inom två år och ett sådant projekt som ska utvecklas ska lämnas till det relevanta ministeriet för godkännande.
 • Fastigheter som förvärvas i strid med bestämmelserna i tillämpliga lagar, som befinns vara i bruk i motsats till syftet med förvärvet av berörda departement och förvaltningar, och fastigheter, för vilka det relevanta departementet inte tillämpas inom rätt tid eller för vilka projekten inte genomförs inom rätt tid, omfattas av bestämmelser om förfogande. (För detaljerad information, cirkulär nr 2013/15, tkgm.gov.tr/en)

Varför ska du köpa fastighet i Turkiet?

 • Oavsett om du letar efter en permanent bostad eller ett fritidshus är Turkiet ett bra ställe att investera för utlänningar.
 • Turkisk ekonomi är en av de starkaste i världen. Fastighetsmarknaden och dess fördelar växer snabbare och snabbare
 • Fastighetspriserna i Turkiet är fortfarande mycket billiga och erbjuder ett brett utbud av fastigheter för alla slags budgetar.
 • Priserna på fastigheter i Turkiet är mycket överkomliga, bättre kvalitet än liknande fastigheter i rivaliserande länder.
 • Enkel köpprocess, låg fastighetsskatt, högre avkastningsvinst,
 • Turkiets läge, klimat, underbar natur, lång strand, historiska platser, välsmakande mat https://idealestates.se/livsstil-och-kultur-i-turkiet-och-alanya/utforska-vackra-strander-i-alanya/
 • Med sin spektakulära historia, kultur, natur och klimat har Turkiet alltid varit ett önskvärt resmål för våra gäster
 • Dessa egenskaper för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv är nu viktigare än någonsin i denna era av stress och global pandemi.
 • Gästfrihet är en av de viktigaste egenskaperna hos den turkiska kulturen eftersom gästerna anses vara Guds gåvor.

Vilken typ av fastighet kan du köpa i Turkiet?

 • Från radhus och villor till lägenheter, utlänningar kan köpa vilken fastighet de vill i Turkiet inom lagliga begränsningar.
 • Fastigheter till salu i Alanya Turkiet: Alla fastigheter som används för bostadsändamål. Exempel inkluderar enfamiljshus, lägenheter, kooperativ, duplex, radhus och flerfamiljshus med färre än fem enskilda enheter.
 • Mark till salu i Alanya Turkiet: Utländska fysiska personer kan köpa vilken fastighet som helst, i områden där privat egendom för att köpa mark och åkrar är tillåten. Som ett väletablerat företag har vi ett mycket starkt nätverk att söka efter och hitta olika alternativ för våra investerare.

Du kanske föredrar att köpa mark och bygga din drömvilla, eller att bygga din investeringsportfölj. Valmöjligheterna är obegränsade, och vi finns här med vår expertis för att ge dig den vägledning som behövs för att se till att du får det som bäst passar dina behov

 • Kommersiella fastigheter till salu i Alanya Turkiet: Alla fastigheter som används uteslutande för affärsändamål, såsom lägenhetskomplex, bensinstationer, livsmedelsbutiker, hotell, kontor, restauranger, köpcentrum och butiker. Vi är mycket erfarna som fastighetsmäklare för att guida dig till rätt beslut.

När kan man köpa fastigheter i Turkiet?

Oavsett om du letar efter en sommarbostad, permanent boende eller hus för investering, har du alltid samma fråga i bakhuvudet: "När är den bästa tiden att köpa fastigheter i Turkiet?" Även om vi inte är investeringsproffs fokuserar vi alltid på ekonomisk data och fastighetsannonser. Ibland överskrider huset du gillar din budget, och ibland hittar du ett hus för din budget. Timing är avgörande för att hålla jämna steg med marknadens omfattande omsättning. När ska du köpa fastighet i Turkiet? 

 • Fastighetssäsongen öppnar på våren!

Statistik ljuger inte. Data som samlats in runt om i världen om fastigheter säger att fastighetssäsongen öppnar på våren. Fastighetsmäklare upplever sina mest hektiska perioder under dessa månader. När vädret är som varmast bör du ta hand om det här tillfället väl inan skolorna slutar före sommarlovet. Naturligtvis finns det vissa fördelar och nackdelar med att köpa hus under fastighetssäsongen. Vi har listat dessa nedan för att hjälpa dig att bestämma den bästa tiden för dig.

 • Fördel: Antalet fastigheter till salu är stort!

Du kanske inte tror det, men när slutet av mars och början av april kommer börjar fastighetsannonserna att öka konstant. Så varför händer detta? Den enklaste anledningen är att på våren är vädret varken varmt eller kallt, så det är mycket lättare att åka runt på visning för att köpa. De flesta säljare kan vänta på våren av just denna anledning.

 • Nackdel: Konkurrens!

Ja, det finns många hus till salu under fastighetssäsongen, men ingen vill köpa det? Många köpare, som väntar på säsongen som du, dyker upp framför dig som dina potentiella konkurrenter i dina favorithus. Naturligtvis kan detta få priserna att stiga. Därför börjar hus som är billigare på vintern att öka i pris på våren.

 • Fördel: Idealisk tid att flytta in är sommarmånaderna

Att flytta är stressigt, speciellt om det är regn och lera, denna stress förökar sig. Det är mycket lättare att flytta när skolor har semester och vädret tillåter. Därför bör du, för att hitta ditt drömhus, hålla utkik på www.idealestates.se  under vårmånaderna så att du kan köpa ditt hus i Alanya fram till sommaren.

 • Nackdel: Ta inte fel beslut genom att tro att du kommer att missa säsongen!

Om du är besatt av "Du måste köpa ett hus innan skolorna stänger", kan detta vara stressande och du kan fatta fel beslut i all hast.

Så få inte panik. Ideal estates har tagit tusentals människor till deras drömhem, och du kommer definitivt att få ditt nya hem. IDEAL Estates är alltid med dig, oavsett vilken årstid det är!

Hur kan du köpa fastighet i Turkiet?

 • Undersök först och främst agenterna noggrant för att säkerställa att de är ansedda och certifierade eftersom det har förekommit fall av icke-licensierade agenter som försökt sälja bostäder till utlänningar. När du kan verifiera deras legitimitet och har kollat ​​upp agenten, deras webbplats och kontorsadress, kontakta sedan för att beskriva din prispunkt och krav eftersom de kan ha fler listor till hands än de faktiskt publicerar.
 • Bostäder i Turkiet har tre krav: för det första måste det finnas en "tapu", som är en lagfart, "imar", som är en bygglov och "iskan", som är ett bostadscertifikat. https://idealestates.se/lagfart-i-turkiet/
 • Det är mycket tillrådligt att kontrollera med fastighetsregistret, Tapu Dairesi på turkiska, för att säkerställa att egendomen du är intresserad av är laglig att köpa och att handlingen inte har några utestående böter eller skulder kopplade till sig, t.ex. "ipotek", som är en panträtt i fastigheten som du skulle bli ansvarig för om du köpte den.
 • Vid nybyggnation, se till att namnet på lagfarten har överförts till entreprenören kontra markägaren om det är den du köper av och avstå inte från några medel och betala först för fastigheten i sin helhet efter att handlingen officiellt har blivit utfärdat i ditt namn.
 • Att ha en "iskan", vilket är ett bostadscertifikat, bevisar att bostaden är beboelig och har byggts enligt de normer och jordbävningsbestämmelser som krävs. Detta kommer att göra det möjligt att få lån eller sätta upp en inteckning i fastigheten och kan avläsas genom att handlingen har en markering i rutan för "kat mülkiyeti", vilket betyder fastighetsägande kontra "kat irtifakı", som betecknar ägande av en byggnad som ännu inte är beboeligt.

Det finns ett antal krav på utlänningar och i övrigt att köpa fastighet i Turkiet.

Om utlänningar köper fastigheten på egen hand
 • Då kommer de att behöva ett utländskt identifikationsnummer (yabancı kimlik numarası) samt en översättare och attesterade översättningar av sina pass, men det är också möjligt att ge fullmakt, vilket skulle kringgå den första två krav.
 • Det finns också den sällsynta situationen att ett militärt godkännande, som kan ta upp till en månad, kan vara nödvändigt baserat på närhet till militärbaser eller strategiska platser.
 • Utlänningar som tänker köpa mark är också begränsade till 30 hektar, och tänk på att det finns strikta regler för att få bygga på mark här i Turkiet.
 • Your Key Turkey är en underbart informativ webbplats som utarbetats av Turkiets ministerium för miljö och stadsplanering och generaldirektoratet för fastighetsregistret. Detta för att underlätta för utländska fastighetsköpare. Kolla in det på yourkeyturkey.gov.tr.

Jämför annonser

Jämför