Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Antalyas första regionala sjukhus

Antalya's First Regional Hospital

Last Updated on december 6, 2023 by marie

Antalyas första regionala sjukhus (Şehir Hastanesi): En milstolpe i jordbävningsmotståndskraft

Förväntan växer när Antalya, en pulserande turkisk stad, rustar för invigningen av sitt första och enda stadssjukhus. Det som skiljer Antalyas första regionala sjukhus är inte bara dess toppmoderna infrastruktur och banbrytande teknik utan också dess banbrytande syn på seismisk motståndskraft.

Republiken Turkiets hälsoministerium upprättar regionala sjukhus som sjukvårdsinrättningar. Till skillnad från offentliga sjukhus och utbildnings- och forskningssjukhus är regionsjukhusen uppbyggda som stora regionala hälsokomplex.

Syftet är att möta de olika hälsovårdsbehoven hos invånarna i regionen genom att införliva alla typer av hälsoenheter med avancerad teknisk och medicinsk kapacitet.

I distriktet Kepez, spridda över 372 000 kvadratmeter, kommer stadens första stadssjukhus att utvecklas. Landskapsarbetet har redan påbörjats, vilket signalerar den förestående lanseringen av en banbrytande sjukvårdsinstitution.

Sjukhus funktioner och faciliteter

Spjutspets i medicinsk teknik:

Utrustat med den senaste medicinska utrustningen siktar sjukhuset på att påbörja patientinläggningar kort efter att ha slutfört sin vårdlista.

Omfattande medicinska avdelningar:

Sjukhuset är uppbyggt i fem block med en kapacitet på 1 400 bäddar och kommer att inrymma allmänna, mödravårds- och pediatriska avdelningar, tillsammans med onkologiska och kardiovaskulära avdelningar. Anläggningen har 246 intensivvårdsplatser, 300 kliniker, 43 operationssalar och en rymlig parkeringsplats med plats för upp till 3 000 fordon.

Regional påverkan och serviceomfattning

Detta regionala sjukhus är inte begränsat till service enbart till Antalya. Det utökar sin räckvidd till närliggande regioner, inklusive Isparta och Burdur, som fungerar som ett regionalt sjukhus.

Seismiska isolatorer: en sköld mot jordbävningar

Vikten av seismisk motståndskraft:

I efterdyningarna av jordbävningarna med magnituden 7,7 och 7,6 centrerade i Kahramanmaraş den 6 februari, blev betydelsen av seismisk motståndskraft i sjukvårdsstrukturer mycket tydlig.

Sjukhusbyggnation:

Sjukhusets konstruktion innehåller 718 seismiska isolatorer strategiskt placerade mellan kolonner, vilket säkerställer minimal skada även vid betydande seismiska händelser.

Unik flexibilitet inför skakningar:

Dessa isolatorer, placerade i springorna mellan fundamentet och byggnaden, gör att byggnaden kan böjas upp till 32 centimeter i valfri riktning under en jordbävning, vilket minimerar risken för skador.

Antalya Public Hospitals Unions ordförandes insikter

Uzm. Dr. Emre Asiltürk, ordförande för Antalya Public Hospitals Union, betonar att patientinläggningarna är nära förestående.


Antalyas första regionala sjukhus står som ett bevis på innovativ sjukvårdsinfrastruktur. Dess engagemang för banbrytande medicinsk teknik och oöverträffad seismisk motståndskraft gör den till en ledstjärna för framsteg inom hälsovårdslandskapet.

Jämför annonser

Jämför