Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Koza kultur- och konsthus öppnar i Alanya

Last Updated on juni 24, 2024 by marie

Koza kultur- och konsthus öppnar i Alanya: Ett nytt nav för kultur och kreativitet

Koza kultur-och konsthus öppnar i Alanya och skapar ett livfullt nytt utrymme för familjer och barn att utforska musik, berättelser och konst. Beläget i den restaurerade byggnaden på Sertoğlu Street, Güllerpınarı District, öppnar Koza kultur- och konsthus sina dörrar till samhället med stor entusiasm. Detta projekt, realiserat av Tahir Ayne, Hasret Açıkgöz, Nevin Şahinbeyoğlu och Sema Aksay, syftar till att blanda kultur och konst med det dagliga livet för Alanyas invånare.

En storslagen öppningsceremoni

Invigningsceremonin deltogs av framstående personer. Inklusive Alanyas borgmästare Osman Tarık Özçelik, distriktets nationella utbildningsdirektör Yusuf Yılmaz, borgmästarrådgivare Faruk Konukçu och många andra från samhället. Evenemanget visade också upp ett fängslande etnisk musikframträdande som tillför en touch av färg och liv till festligheterna.

Visionen bakom Koza kultur- och konsthus

Alanyas borgmästarrådgivare Faruk Konukçu betonade betydelsen av Kozas kultur- och konsthus i sitt tal. Han konstaterade, “öppnandet av denna plats är ett mycket viktigt steg. Det är mycket viktigt att blanda kultur och konst med staden. Jag tror att denna kulturrörelse kommer att spridas med en gnista härifrån.” Konukçu betonade att visionen bakom Kozas kultur- och konsthus överensstämmer med det bredare målet att återuppliva Alanyas kulturarv och främja konst.

En plats för familjer och konstnärer

Tahir Ayne, en av nyckelfigurerna bakom Kozas kultur- och konsthus, uttryckte sin entusiasm över öppningen. Han berättade, “Idag öppnar vi Kozas kultur- och konsthus. Vi är glada eftersom vi är såväl konstnärer som utbildare. Och det fanns ett behov av en miljö i Alanya där vi verkligen kunde integrera med konst och komma samman.” Ayne förklarade att detta utrymme kommer att fungera som både en cafeteria och ett nav för kreativ konst. Inspiration från liknande framgångsrika modeller i Istanbul och utomlands.

Aktiviteter och möjligheter

Kozas kultur- och konsthus planerar att erbjuda en mängd olika aktiviteter. De inkluderar workshops, sagoframträdanden, autografsessioner, intervjuer, dokumentärvisningar och konserter. Dessa evenemang syftar till att föra samman konst och samhälle och främja en gemenskap där kreativiteten kan blomstra.

Kozas kultur- och konsthus öppnar i Alanya och markerar en betydande milstolpe i stadens kulturlandskap. Detta nya utrymme lovar att frigöra potentialen i Alanya, och erbjuder en unik plats för familjer, barn och artister att ansluta och skapa. När Kozas kultur- och konsthus öppnar står det som ett bevis på konstens och kulturens kraft när det gäller att berika gemenskapslivet.

Jämför annonser

Jämför