Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Ta med dina husdjur till Turkiet

Bringing Your Pets to Turkey

Last Updated on november 10, 2023 by marie

Ta med dina husdjur till Turkiet: En omfattande guide

Om du funderar på att ta med dina lurviga eller fjäderbeklädda vänner till Turkiet, har du tur! Processen att ta med dina husdjur till Turkiet kan vara en smidig resa, förutsatt att du har de nödvändiga dokumenten och uppfyller specifika krav. I den här guiden går vi igenom stegen och förutsättningarna för en framgångsrik omplacering av husdjur.

Vilka husdjur kan tas med till Turkiet?

Turkiet är husdjursvänligt och välkomnar hundar, katter och även fåglar från utlandet. För att säkerställa ett problemfritt inträde måste du vara väl förberedd och ha med de nödvändiga dokumenten och vaccinationshandlingarna för dina älskade följeslagare.

De avgörande dokumenten
  1. Vaccinationsintyg mot rabies: Ditt husdjur måste vara vaccinerat mot rabies, och detta intyg bör utfärdas minst 15 dagar innan ditt reguljära flyg till Turkiet. Det är absolut nödvändigt att följa denna tidslinje, eftersom eventuella avvikelser kan leda till nekad inträde.
  2. ID eller husdjurspass: Du måste tillhandahålla ett giltigt identifieringsdokument för ditt husdjur, vilket kan vara antingen ett officiellt husdjurspass eller någon annan giltig form av identifiering.
  3. Utlåtande av certifierad veterinär:Ett skriftligt utlåtande från en godkänd och legitimerad veterinär är obligatoriskt. Detta uttalande bör utfärdas minst tre månader före ditt husdjurs resa. Det är viktigt att bekräfta att ditt husdjur är friskt och lämpligt för resor.
Undantag för adopterade husdjur

En bra nyhet för djurägare är att adopterade husdjur inte behöver genomgå karantänperioden i Turkiet. Detta undantag gör det bekvämare för dem som vill flytta med sina sällskapsdjur.

Transportalternativ

För att ta med ditt husdjur till Turkiet finns det flera alternativ, och det är avgörande att välja det som bäst passar dina behov. Ett av de mest bekväma och stressfria alternativen är att anlita ett husdjurstransportföretag. Många välrenommerade företag är specialiserade på att organisera säker och smidig transport av djur från Storbritannien till Turkiet. Dessa företag kan guida dig genom hela processen och se till att du uppfyller alla krav och nödvändig dokumentation. Vissa flygbolag kan också kräva att husdjur transporteras av auktoriserade agenter, vilket gör dessa företag ännu mer värdefulla. En sådan anmärkningsvärd tjänsteleverantör är Pets Away UK, kända för sin expertis inom husdjurstransport.

Kontrollera flygbolagets husdjurspolicy

Innan du blir alltför upphetsad över tanken på att flyga med ditt husdjur, är det viktigt att kontrollera om flygbolaget du planerar att använda tillåter transport av husdjur. Många flygbolag, inklusive Turkish Airlines, har specifika husdjurspolicyer som du måste följa. Dessa policyer beror vanligtvis på storleken och vikten på ditt husdjur, så se till att du kontrollerar och följer riktlinjerna.

Vaccination av husdjur

Ett av de mest avgörande stegen för att förbereda ditt husdjur för resor är att se till att de får de nödvändiga vaccinationerna. Vanligtvis innebär detta en rabiesvaccination och eventuellt andra vaccinationer beroende på ditt husdjurs hälsa och specifika omständigheter. Se till att schemalägga dessa vaccinationer minst 15 dagar innan ditt husdjurs flygning.

Att ta ditt husdjur till Turkiet är en genomförbar och enkel process när du har rätt dokument och följer de nödvändiga stegen. Se till att du förbereder dig i god tid, följer flygbolagens policyer och håller dina husdjurs hälsa en högsta prioritet. Med rätt planering kan du ge dig ut på ett underbart äventyr med dina älskade följeslagare i Turkiet

Jämför annonser

Jämför