Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Utforska vinterns underverk i Alanya

Kışın Alanya'da Ne Yapılır?

Last Updated on januari 2, 2024 by marie

Utforska vinterns underverk i Alanya: En dold pärla bortom sommarsolen

Alanya, känt för sina soldränkta stränder och livliga sommarvibbar, genomgår en magisk förvandling på vintern. När folkmassorna försvinner avslöjar staden en annan sorts lockelse, och erbjuder unika upplevelser som gör den till en idealisk vinterdestination. Här är din omfattande guide för att utforska vinterns underverk i Alanya under de kallare månaderna.

Historiska underverk utan folkmassan

Utforska Alanyas rika historia minus de livliga sommarmassorna. Besök det ikoniska Alanya-slottet, högt uppe på en kulle, och njut av panoramautsikt över staden mot bakgrund av snötäckta berg. Röda tornet, en symbol för Alanya, får en lugn skönhet under de lugnare vintermånaderna.

Milda vintervandringar

Vintern har det perfekta klimatet för vandringsentusiaster. Taurusbergen som omger Alanya erbjuder hisnande stigar med krispig, sval luft och fantastiska landskap. Upptäck dolda vattenfall, antika ruiner och frodiga skogar på stigar som Sapadere Canyon eller Dim Valley.

Kulinariska läckerheter och mysiga kaféer

Vintern är den optimala tiden för att njuta av Alanyas lokala mat. Njut av en lugn promenad genom den historiska stadskärnan och värm upp med traditionellt turkiskt te på pittoreska kaféer. Njut av rejäla måltider med färsk fisk och skaldjur och lokala råvaror i en mysig, avslappnad atmosfär.

Orörda vinterstränder

Även om simning kanske inte är på agendan på vintern, erbjuder Alanyas stränder en annan typ av lockelse under denna säsong. Ta en lugn promenad längs Cleopatra Beach eller Keykubat Beach och lyssna på det lugnande ljudet av vågorna utan sommarens liv och rörelse. För er från kallare klimat är det fortfarande ett alternativ att bada eftersom vattentemperaturerna fortfarande är relativt höga.

Vinterfestligheter och marknader

Upplev den festliga sidan av Alanya under vintern. Besök lokala marknader där du kan hitta handgjorda hantverk, souvenirer och säsongsbetonade godsaker. Alanyas jul- och nyårsfestivaler för samman samhället med mat- och hantverksstånd, musik, dans och en glad atmosfär som säkert kommer att värma ditt hjärta.

Skäm bort dig i turkiska bad (Hamams)

Omfamna vinterkylan genom att njuta av en turkiskt badupplevelse. Alanyas traditionella hamam erbjuder avkoppling och föryngring med varm ånga och uppfriskande massage, vilket ger en perfekt flykt från vinterns blues.

Skidåkning på Davraz Resort

För dig som är sugen på vintersport ligger Alanya inom några timmars bilresa från Davraz Ski Resort. Bara en naturskön bilresa bort erbjuder Davraz utmärkta skidåkningsmöjligheter med sina välpreparerade backar och moderna faciliteter. Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare, utlovar Davraz en spännande vintersportupplevelse mitt i de fantastiska Taurusbergen.


Alanyas vintercharm är en väl bevarad hemlighet som väntar på att upptäckas. Oavsett om du är en historiefantast, en naturälskare eller en snöentusiast som letar efter en vintersemester vid kusten, har Alanya något speciellt att erbjuda. Omfamna lugnet, utforska de gömda pärlorna, ta dig till sluttningarna i Davraz och skapa oförglömliga vinterminnen i denna turkiska kustpärla

Jämför annonser

Jämför