Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Skäl att göra Turkiet till ditt hem

Reasons to Make Turkey Your Home

Last Updated on november 23, 2023 by marie

Skäl att göra Turkiet till ditt hem

Låt oss utforska varför Turkiet är en eftertraktad destination för expats och digitala nomader. Här är flera skäl att göra Turkiet till ditt hem:

  1. Förenkling av turkiskt medborgarskap: Processen för att förvärva turkiskt medborgarskap har effektiviserats, vilket möjliggör berättigande genom att köpa egendom värd minst 400 000 USD.
  2. Perfekt klimat: Turkiet har ett varierat klimat, frodig grönska och magnifika skogar. Oavsett om du föredrar de långa, varma somrarna i de södra regionerna eller det svalare klimatet i andra områden, garanterar byggandet av hus med naturmaterial komfort under alla årstider.
  3. Historiska rikedomar: Turkiet är en skattkammare av historiska platser, som erbjuder en resa genom olika kulturer och civilisationer. Ett måste är att besöka historiska strukturer i överflöd, vilket ger en rik kulturell upplevelse.
  4. Kulinariska läckerheter: Turkiets mångkulturella natur har bidragit till ett mångsidigt och utsökt kök. Färsk, billig, färgstark och näringsrik, turkisk mat tilltalar alla smaker.
  5. Prisvärt boende: Trots globalisering och utveckling är levnadskostnaderna i Turkiet fortfarande anmärkningsvärt överkomliga. Fastighetsinvesteringar är tillgängliga för vilken budget som helst med rätt konsultation.
  6. Utomhusaktiviteter: Det perfekta klimatet i Turkiet möjliggör ett brett utbud av utomhusaktiviteter året runt, inklusive skidåkning, bergsklättring, golf, historiska platser, safari, forsränning, vandring, simning, öturer, dykning, mountainbike och skärmflygning.
  7. Hälso- och sjukvård: Turkiet har högt utvecklade hälso- och sjukvårdstjänster som erbjuder kvalitetsvård till överkomliga priser.
  8. Viktiga projekt: Landet genomgår en betydande utveckling som lockar utländska investerare med en stigande ekonomi och lovande möjligheter.

Bästa städerna i Turkiet

Istanbul: Kosmopolitiska navet

Istanbul, en livlig metropol som överbryggar öst och väst, framstår som ett toppval. Med shopping i världsklass, historiska landmärken, berömt nattliv och en varierad atmosfär, tillgodoser Istanbul ett brett utbud av preferenser. Expats bosätter sig ofta i centrala Istanbul, där stadsdelar som Beyoglu, Sisli och Ortakoy blandar västerländska och österländska influenser sömlöst.

Antalya/Alanya: Vackra kustpärlor

Antalya/Alanya, den största staden på den turkiska Medelhavskusten, erbjuder en perfekt blandning av sommarnöje och traditionell kultur. Känd för sin vackra kustlinje, fiskebyar och promenader på landsbygden är Alanya en idealisk destination för en avslappnad livsstil. Avsallar och Mahmutlar, populära bland expats, ger en blandning av västerländska och österländska influenser.

Bodrum: Lyxigt boende vid Egeiska havet

För dem som söker hög levnadsstandard är Bodrum en fristad. Detta distrikt i Mugla har småbåtshamnar, fantastisk utsikt och Egeiska havet. Bodrum är en favorit bland kändisar och erbjuder moderna hus, kulturella attraktioner och en årlig musikfestival. Oavsett om du arbetar, skaffar familj eller njuter av pension, har Bodrum alla nödvändiga bekvämligheter.

Izmir: Pensionäroas vid Egeiska havet

Izmir, som ligger vid Egeiska havet, är ett idealiskt val för dem som funderar på ett liv efter pensioneringen i Turkiet. Staden och dess omgivande städer, som Cesme och Kusadasi, ger en bekväm livsstil med massor av vattensporter, seglingsmöjligheter och ett måttligt klimat. Izmir är känt för sina enastående industri- och kommersiella lägen och erbjuder utmärkt valuta för pengarna.

Bursa: UNESCOs världsarvsnav

Bursa, ett världsarvsnav av UNESCO, hyllas för sitt bevarande av parker, skogar och familjevänliga områden. Känd som Green Bursa, denna stad i Marmara-regionen integrerar sömlöst modern levande kultur med traditionella stadsdelar. Med fokus på förebyggande av brott erbjuder Bursa en säker miljö, vårdcentraler, ett överkomligt boende och ett rikt arv med moskéer och historiska platser från den ottomanska eran. Skidåkning, färjeturer, linbanor och bergsklättring bidrar till stadens lockelse.


Att välja den bästa staden i Turkiet innebär att man överväger personliga preferenser, livsstil och prioriteringar. Oavsett om det dras till den livliga metropolen Istanbul, Antalyas lugna kustlinje, lyxen att bo i Bodrum, pensionärsoasen i Izmir eller Bursas världsarvsnav, välkomnar Turkiet dig med öppna armar och olika möjligheter.

Jämför annonser

Jämför