Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkiska myndigheter online-del 1

Turkish Online Government Services-Part 1

Last Updated on november 1, 2023 by marie

En guide till turkiska myndigheter online-del 1: För turkiska medborgare och utlänningar som bor i Turkiet

 • E-förvaltningstjänster,

 • Residens- och visumtjänster,

 • Vårdtjänster.

I den här omfattande guiden kommer vi att utforska mångfalden av turkiska myndigheter online-del 1, som vänder sig till både turkiska medborgare och utlänningar som bor i Turkiet. Oavsett om du är en turkisk medborgare som letar efter statlig hjälp eller en utländsk person som navigerar i Turkiet, har den här artikeln täckt information för alla. Vi kommer att ge dig en detaljerad översikt över olika tjänster, så att du har enkel tillgång till viktiga resurser.

Turkiet erbjuder ett omfattande utbud av online -regeringstjänster som är utformade för att förenkla livet för sina medborgare och invånare, inklusive utlänningar. Med bara några klick kan du få tillgång till information och ansöka om tjänster relaterade till olika aspekter av livet, från sjukvård och utbildning till beskattning och juridiskt stöd.

Komma igång med turkisk e-förvaltning (E-Devlet)

Om du är en utlänning i Turkiet som vill få tillgång till en mängd statliga tjänster, är den turkiska e-förvaltningsportalen din inkörsport till en mängd onlineresurser. Så här kommer du igång:

1. Varför det är avgörande:
 • Tillgång till tjänster: Den turkiska e-förvaltningsportalen är ett centralt nav för olika statliga tjänster, inklusive sjukvård, utbildning, immigration och mer. Att skapa ett konto är avgörande, eftersom det ger dig tillgång till dessa tjänster från bekvämligheten av ditt eget hem.
 • Effektiviserade processer: Portalen är utformad för att effektivisera byråkratiska processer, vilket minskar behovet av fysiskt pappersarbete och personliga besök. Det förenklar uppgifter som att ansöka om uppehållstillstånd, förnya visum och få tillgång till journaler.
2. Skapa konto:
 • Besök portalen: Börja med att besöka den officiella turkiska E-Government Portal-webbplatsen (https://www.turkiye.gov.tr/). Det är här du kommer att inleda processen för att skapa konto.
 • Kontoinställningar: Leta efter alternativet att skapa ett konto. Du kommer att bli ombedd att lämna personlig information, såsom ditt namn, kontaktuppgifter och, i vissa fall, ditt turkiska identifikationsnummer eller passuppgifter.
 • Säkerhet: När du skapar kontot kommer du också att ställa in säkerhetsfunktioner som ett användarnamn och lösenord. Det är viktigt att välja ett säkert lösenord för att skydda ditt konto från obehörig åtkomst.
3. Navigera i portalen:
 • Startsida: När du har skapat ditt konto och loggat in kommer du att mötas av en användarvänlig startsida. Detta är ditt kontrollcenter, där du kan komma åt olika tjänster.
 • Servicekategorier: Portalen är organiserad i kategorier, var och en för olika specifika statliga tjänster. Du hittar avsnitt för uppehållstillstånd, sjukvård, utbildning, sysselsättning, juridiska frågor med mera.
 • Val av tjänst: För att komma åt en viss tjänst, välj helt enkelt relevant kategori och bläddra bland de tillgängliga tjänsterna. Klicka på tjänsten du behöver så guidas du genom de nödvändiga stegen för att slutföra din transaktion.
4. Hjälp och instruktioner:
 • Vägledning: Om du är osäker på processen för en viss tjänst, oroa dig inte. Portalen ger tydliga instruktioner och hjälp vid varje steg. Du hittar förklaringar, formulär och vägledning om hur du går tillväga.
 • Kundsupport: Om du stöter på några svårigheter eller har frågor innehåller portalen ofta kontaktuppgifter till kundsupport. Du kan kontakta dem för ytterligare hjälp.

Genom att skapa ett konto på den turkiska e-förvaltningsportalen öppnar du dörren till en värld av myndighetstjänster på nätet som är skräddarsydda för utlänningar. Oavsett om du ansöker om uppehållstillstånd, får tillgång till sjukvård eller utforskar utbildningsmöjligheter, förenklar denna portal processen och förbättrar din upplevelse som utlandsstationerad i Turkiet. Det är ett kraftfullt verktyg för att hantera dina administrativa uppgifter, allt på en bekväm och tillgänglig plats.

Turkiska online-myndighetstjänster – Del 1: Residens- och visumtjänster (E-Visa)

Ansöka om uppehållstillstånd:

Om du är en utlänning som bor i Turkiet är det viktigt att förstå processen för att ansöka om uppehållstillstånd. Så här kan du göra det via onlineportalen:

1. Syftet med ett uppehållstillstånd:
 • Laglig vistelse: Ett uppehållstillstånd tillåter utlänningar att lagligt vistas i Turkiet under en längre period.
 • Olika typer: Uppehållstillstånd finns för olika ändamål, som arbete, studier, familjeåterförening eller pensionering.
2. Använda onlineportalen:
 • Besök portalen: För att initiera ansökningsprocessen, besök den officiella turkiska e-förvaltningsportalen.
 • Skapa ett konto: Om du inte redan har gjort det måste du skapa ett konto på portalen. Detta konto kommer att fungera som din åtkomstpunkt för olika statliga tjänster, inklusive ansökningar om uppehållstillstånd.
3. Ansökningsprocess:
 • Välj uppehållstillstånd: När du har loggat in på ditt konto, navigera till avsnittet för ansökan om uppehållstillstånd. Det är här du börjar ansökningsprocessen.
 • Välj din typ: Beroende på ditt syfte med att stanna i Turkiet, välj lämplig typ av uppehållstillstånd. Varje typ kan ha specifika krav och stödjande dokument.
 • Skicka in nödvändiga dokument: Onlineportalen guidar dig genom listan över dokument du behöver tillhandahålla. Dessa dokument kan innehålla ett giltigt pass, bevis på boende, ekonomisk information och sjukförsäkring.
 • Fyll i formulär: Du kan behöva fylla i ansökningsformulär med personlig information och reseinformation. Onlineplattformen låter dig vanligtvis fylla i dessa formulär digitalt.
4. Betalning av avgifter:
 • Handläggningsavgifter: För att slutföra din ansökan måste du betala de nödvändiga handläggningsavgifterna. Onlineportalen underlättar ofta dessa betalningar, vilket gör det till en problemfri process.
5. Ansökningsgranskning:
 • Granskning och godkännande: När du har skickat in din ansökan och betalat avgifterna kommer den att granskas av relevanta myndigheter. Handläggningstiden kan variera, så det är viktigt att ansöka i god tid innan ditt visums utgångsdatum.
 • Intervju eller biometri: Beroende på typ av uppehållstillstånd kan du behöva delta i en intervju eller lämna biometriska uppgifter som en del av ansökningsprocessen.

Visumförlängning:

Om du är utlänning med turkiskt visum och behöver förlänga din vistelse, erbjuder onlineportalen en enkel lösning:

1. Visums giltighetstid: När ditt turkiska visums utgångsdatum närmar sig är det viktigt att vidta åtgärder för att säkerställa att du fortsätter att vistas lagligt i Turkiet.

2. Besök portalen: Logga in på ditt konto på den turkiska e-regeringsportalen och navigera till avsnittet för förlängning av visum.

3. Begäran om förlängning: Följ anvisningarna för att begära förlängning av ditt visum. Du kan behöva ange skäl för förlängningen och stödjande dokument.

4. Betala avgifter: I likhet med processen för uppehållstillstånd kommer du sannolikt att behöva betala handläggningsavgifter för förlängningen av visumet.

5. Invänta godkännande: Din begäran om förlängning kommer att granskas, och om den godkänns får du en förlängning, så att du kan fortsätta din vistelse i Turkiet utan juridiska problem.

Att ansöka om uppehållstillstånd och förlänga ditt visum via onlineportalen erbjuder bekvämlighet och säkerställer din fortsatta lagliga vistelse i Turkiet. Det är en viktig process för utlandsstationerade, och att förstå kraven och stegen som är involverade är avgörande för en smidig övergång och vistelse i detta vackra land.

Turkiska statliga online tjänster-Del 1: Hälsovårdstjänster

Få tillgång till sjukförsäkring:

För utlänningar som bor i Turkiet är det viktigt att ha en ordentlig sjukförsäkring för sinnesfrid och tillgång till kvalitetssjukvård. Lyckligtvis erbjuder det turkiska hälsoministeriet ett effektivt onlinesystem som hjälper dig att skaffa sjukförsäkring och hantera din täckning.

Här är en uppdelning av hur du får tillgång till sjukförsäkring och fördelarna med e-receptsystemet för enkel tillgång till mediciner:

1. Skaffa sjukförsäkring:
 • Behörighet: Innan du kan få en sjukförsäkring i Turkiet bör du bekräfta att du är behörig. I de flesta fall är bosatta utlänningar skyldiga att ha sjukförsäkring.
 • Val av leverantör: Du kan välja mellan en mängd olika sjukförsäkringsleverantörer, både offentliga och privata. Vilka alternativ som är tillgängliga för dig kan bero på din bosättningsstatus och personliga preferenser.
 • Online ansökan: Många försäkringsleverantörer erbjuder onlineansökningstjänster. Du kan besöka den officiella webbplatsen för din valda leverantör och följa stegen för att ansöka om sjukförsäkring. Detta innebär vanligtvis att fylla i ett ansökningsformulär, tillhandahålla nödvändig dokumentation och göra premiebetalningar.
 • Täckningsplaner: Det finns olika sjukförsäkringsplaner tillgängliga för att tillgodose olika behov. Du kan välja en plan som passar dina vårdbehov och budget. Dessa planer täcker ofta läkarbesök, sjukhusvistelser och till och med vissa receptbelagda mediciner.
2. Hantera ditt sjukförsäkringsskydd:
 • Onlineportaler: De flesta sjukförsäkringsleverantörer i Turkiet har onlineportaler där du kan hantera ditt försäkringsskydd. För att komma åt dessa portaler måste du skapa ett konto, logga in och ange dina policyuppgifter.
 • Policyinformation: När du har loggat in kan du granska din försäkringsinformation, inklusive täckningsdetaljer, premiebetalningar och förnyelsedatum.
 • Anspråk och ersättningar: Om du har fått medicinsk behandling som täcks av din försäkring kan du lämna in anspråk och begära ersättning via onlineportalen. Denna process involverar vanligtvis att ladda upp fakturor och kvitton.
 • Kontakta kundsupport: Om du har frågor eller behöver hjälp med anknytning till din sjukförsäkring ger onlineportalen ofta kontaktinformation för kundsupport. Du kan kontakta dom för vägledning och förtydligande.
3. E-receptsystem:
 • Bekvämlighet: Turkiets e-receptsystem har avsevärt förenklat processen för att få receptbelagda mediciner. Din läkare kan utfärda ett elektroniskt recept, som sedan är tillgängligt online.
 • Få tillgång till mediciner: Genom e-receptsystemet kan du komma åt dina receptbelagda läkemedel på apotek utan att du behöver ett fysiskt receptpapper. Detta eliminerar besväret med att bära och potentiellt förlora pappersrecept.
 • Apoteksval: Du kan välja vilket apotek du föredrar för att hämta dina mediciner. Apoteket kan komma åt ditt e-recept elektroniskt och förse dig med nödvändiga mediciner.

Genom att förstå hur du skaffar sjukförsäkring och hanterar din täckning online, samt utnyttjar e-receptsystemet, säkerställer du att du har enkel tillgång till kvalitetssjukvård i Turkiet. Dessa onlinetjänster effektiviserar inte bara de administrativa aspekterna av sjukvården utan bidrar också till en bekvämare och effektivare vårdupplevelse för utlänningar som bor i landet.

I denna digitala tidsålder har den turkiska regeringen gjort det bekvämt för både sina medborgare och utländska invånare att få tillgång till viktiga tjänster online. Oavsett om du behöver sjukvård, utbildning eller juridiskt stöd, eller vill utforska den rika kulturen och turismen i Turkiet, har de online-myndighetstjänster tillgängliga för dig!

Läs del 2     Läs del 3

Jämför annonser

Jämför