Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Den antika staden Syedra

Syedra Antik Kenti

Last Updated on augusti 18, 2023 by marie

Den antika staden Syedra. Upptäck Alanyas rika historia och hisnande landmärken.

Om du är en ivrig historiaentusiast eller helt enkelt älskar att utforska forntida ruiner, bör Syedra utan tvekan finnas på din bucket list. Undangömd i den fridfulla byn Seki, bara 23 km öster om Alanya, ligger den fängslande antika staden Syedra. Det ger en inblick i den romerska civilisationens rika gobeläng.

Syedra har ett imponerande arv som sträcker sig över årtusenden. Dess ursprung går tillbaka till 700-talet f.Kr., och staden blomstrade fram till 1200-talet e.Kr. Zeniten av Syedras ära bevittnades under 2:a och 300-talen, när den blomstrade med en livlig befolkning på över 4 000 invånare.

När du vandrar genom resterna av denna anmärkningsvärda romerska bosättning kommer du att transporteras tillbaka i tiden. Platsen är prydd med många välbevarade ruiner, som var och en återger sin egen historia. De mest framträdande bland dem är de storslagna raderna av putsade cisterner, genialiskt försörjda av en naturlig vattenkälla. En förtrollande dopgrotta och resterna av ett praktfullt bad med mosaikgolv utstrålar ekon av stadens tidigare överflöd.

Resten av ett gymnastiksal, en pelargata med butiker, ett tempel och en teater. Allt detta framkallar det pulserande sociala livet som en gång frodades i Syedra. Dessutom illustrerar närvaron av kyrkor, administrativa byggnader, en akropolis och en nekropolis djupet av stadens kulturella och religiösa betydelse.

En av höjdpunkterna i Syedra är den imponerande monumentala porten som fortfarande står stolt.

Arkeologiska utgrävningar, som inleddes 1994 under Alanya-museets ledning, har grävt fram en skattkammare av historiska underverk. Huvudgatan i den övre delen av staden avslöjades, och olika strukturer, inklusive ett tempel, en teater, affärer, bad, stadsmurar och cisterner, har lyfts fram. I en anmärkningsvärd upptäckt avslöjade undervattensforskning utförd av arkeologer 2011 reliker som går tillbaka till bronsåldern, för nästan 5 000 år sedan.

Att ta sig till Syedra är en härlig resa i sig.

Med bil kan du följa Alanya-Mersin motorvägen och svänga mot Seki Village efter att ha passerat Kargıcak. För dem som föredrar kollektivtrafik är det ett bekvämt alternativ att ta Alanya-Gazipaşa-bussen och stiga av vid Seki Village.

Syedra välkomnar besökarna varmt varje dag, utom måndagar, med varierande besökstid beroende på säsong.

Under sommaren kan du utforska platsen från 08:30 till 19:00. På vintern är platsen öppen från 08:30 till 17:30. Det bästa är att det inte finns någon entréavgift, vilket gör det till en tillgänglig och berikande upplevelse för alla historieentusiaster.

Sammanfattningsvis står Syedra som ett anmärkningsvärt bevis på storheten i den antika romerska civilisationen. Det inbjuder resenärer att fördjupa sig i dess fängslande historia. När du vandrar genom resterna av denna svunnen tid kommer du att bli fängslad av berättelserna etsade in i varje sten. Så oavsett om du är en upptäcktsresande i hjärtat eller en historiefantast. Syedra utlovar en oförglömlig resa, och lämnar dig i vördnad för det bestående arvet från denna antika stad.

Jämför annonser

Jämför