Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

En översikt över Alanyas kök

An overview of Alanya cuisine

Last Updated on januari 2, 2024 by marie

En översikt över Alanyas kök

Alanya är ett distrikt i Antalya, en av de första städerna man tänker på när det kommer till turism. Alanya har en hemlig kulinarisk kultur och matmångfald. Här är en översikt över Alanyas kök.

Till exempel, svaret du kommer att få på frågan “Vad ska man äta i Antalya?” är vanligtvis köttbullar – piyaz. Så blir svaret du kommer att få på den här frågan i Alanya är det du kommer att höra talas om för första gången. Såsom Gülüklü Soup, Ülübü Piyazı, S Pasta, Ox Helvasi. Och du kommer förmodligen att undra vad du ska göra tills du ser det. Det kommer att finnas smaker som du kommer att se fram emot.

Eller istället för olivolja och lätta måltider, som är grunden för medelhavsnäringstypen. Så finns rätter med smör, getkött och tomatpuré tillagad av olika grönsaker. Då kommer du att förstå att Alanya har ett kök över förväntan. Här möter du läckra rätter och desserter gjorda av valnötter, mjöl och melass. Och shebits och fyllda tunnbröd, som är oumbärliga för Yoruk-kulturen, öppnade i senit och tillagade på metallplåt.

Alanya producerar

Alanya, där många grönsaker och frukter som är unika för Anatolien lätt kan odlas, har gått ur vägen. Idag har det också åtagit sig uppgiften att vara Turkiets tropiska trädgård. Så mycket att förutom produkter som banan och kiwi som vi alla känner till, har frukter som avokado, gojibär och stjärnfrukt tagit sin plats på borden. Invånarna i Alanya har anammat sina nya frukter så mycket att namnen på tropiska frukter har blivit lämpliga för den lokala accenten. En invånare i Alanya som kallar avokado Avgada är nu tillräckligt gammal för att förstå att distriktet redan har antagit sina nya frukter. Avokadosallad blev snabbt accepterad i staden och blev snart konsumerad även till frukost.

Trots att de är öppna för innovationer, agerar folket i Alanya, som är passionerat fästa vid sin stad och kultur. De är lyhörda för denna fråga – med ett gemensamt medvetande för att bevara sin lokala smak. Många invånare i Alanya säger namnen på sina rätter genom att bevara den lokala accenten. Och laga lokala rätter vid viktiga tillfällen som bröllop och begravningar, och bevara de delikatesser som de kommer att servera till sina gäster hemma.

Kulinariskt arv i Alanya

Med tanke på att denna medvetenhet borde sträcka sig utanför staden, började Alanya kommun att genomföra ett projekt som heter Culinary Heritage Alanya. Detta för att förmedla till alla sina gäster att staden är mycket mer än hav, sand och sol.

Kommunen, som genomför många aktiviteter under projektets tak för att skydda den kulinariska kulturen i staden, sammanställde 52 av de delikatesser som lokala kvinnor kan utantill. Men som inte har blivit utskrivna och sammanställde dem i boken Alanya Local Flavours. Studier fortsätter att föreskriva den rätten, och dessa recept, som är en del av vårt immateriella arv, bär spår av yorukens livsstil i Taurusbergen och de senaste dagarnas byar

Alanya: Precis som många städer i vårt land har det mat och läckra lokala produkter som väntar på att upptäckas. Nu, efter denna information, låt oss ta en kort titt på några rätter och deras egenskaper. Vi ber dock att du inte tror att det finns ett stavfel när du läser namnen på vissa rätter. Invånarna i Alanya är mycket insisterande på att deras rätter ska vara kända under sina lokala namn.

Jämför annonser

Jämför