Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Sapadere Canyon

Sapadere Kanyonu

Last Updated on november 10, 2023 by marie

Sapadere Canyon, Alanyas dolda paradis

I Turkiet är unika kanjoner som bildats med hjälp av naturen under miljontals år utspridda över tidens atlas. Sapadere Canyon är en av dessa skönheter. Låt oss utforska detta naturliga under tillsammans.

Var ligger Sapadere Canyon och hur tar jag mig dit?

Sapadere Canyon är en karstisk formation som ligger i byn Sapadere i Alanya-distriktet i Antalya-provinsen. Det ligger 45 km från stadens centrum, och resan med bil tar cirka 1 timme. Det är också 175 km från Antalyas flygplats. Vägen till Sapadere Canyon erbjuder fantastisk utsikt, vilket gör att du känner att du reser till hjärtat av Taurusbergen.

Kort information om regionen Sapadere Canyon utvecklades för turism 2008 genom insatser från Alanya distriktsguvernörskap, Sapadere Village Municipality och Alanya Forestry Directorate. Genom åren har kanjonen, formad av strömmande vatten, starka vindar och geologiska rörelser, frambringat olika naturliga formationer.

När du når ingången till den 360 meter långa kanjonen hittar du en parkeringsplats framför anläggningen där du kan parkera ditt fordon gratis. Det finns också en damm där du kan simma i iskallt vatten. En anläggning för att tillgodose dina matbehov, picknickområden under grönskande träd och ställen att köpa souvenirer.

Hur man utforskar Sapadere Canyon

Om du har vilat och laddat om, låt oss bege oss mot kanjonen, eftersom storslagen natur väntar oss bland de branta och höga klipporna i Taurusbergen. Det är värt att nämna att det finns en entréavgift till Sapadere Canyon. Efter att ha vandrat på en grusväg ett tag fortsätter vi längs en gångväg i trä och stål förberedd för att utforska kanjonens insida. Denna är fylld med naturliga skönheter som kommer att göra rättvisa åt vår kamera.

Vackra träd och vattenfall i olika storlekar följer dig genom hela kanjonen. Om du vill svalka dig kan du gå ner för trappan från gångvägen till de naturliga poolerna som bildas i kanjonen till det iskalla vattnet. Skyltar nära de naturliga poolerna indikerar djupet. De lugnande ljuden av vatten lockar dig till fred och skapar en symfoni. Din själ slappnar av med lugnet som de blå omgivningarna ger. När man tittar upp från den 400 meter höga kanjonen är dess storhet svindlande.

När vi närmar oss slutet av kanjonen, gör dig redo att bli förvånad över ett magnifikt vattenfall, perfekt för att ta bilder. Bevittna hur klipporna som slagits av det 7-8 meter höga vattenfallet naturligt har förvandlats till pooler med tiden. Om du har kommit så långt rekommenderar jag att du inte lämnar utan att ta ett dopp i det orörda och isiga vattnet under vattenfallet. Även om jag ska påminna dig om att vattnet är ganska kallt.

Om du är hungrig efter en lång resa kan du stilla din aptit på restaurangerna runt bäcken. Som rinner ner från kanjonen och om du vill kan du njuta av en fin sötvattensöring. Anläggningen har också en lekplats för barn, och du kan få en närmare titt på silkeskänslan på sidenvävstolen i anläggningen.

Jämför annonser

Jämför