Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Verkställande direktörers marknadsinsikt 2010

Genel Müdür Pazar Analizi 2010

Last Updated on september 29, 2023 by marie

Turkiet erbjuder framtidsutsikter för fastighetsinvesteringar med nya projekt

Verkställande direktören för Ideal Estates Abdurrahman Kaya konstaterade att den turkiska fastighetsmarknaden har upplevt en snabb expansion under de senaste åren och har blivit en permanent del av det globala fastighetslandskapet, möjligen på bekostnad av andra, mer traditionella platser som Spanien. I den här artikeln kommer vi att diskutera verkställande direktörers marknadsinsikt 2010.

73 000 utländska medborgare har flyttat till landet utanför eurozonen som ett resultat av dess gynnsamma temperatur, Egeiska havet och Medelhavets kuster, låga levnadskostnader och lätta tillgång till Europa, enligt uppgifter från Turkiska statistikinstitutet.

Ändå är önskan om fritidshus inte den enda faktorn som driver Turkiets fastighetsboom – enligt Abdurrahman Kayas VD och verkställande direktör för Ideal Estates. Fastighetsinvesterare fokuserar på platser som utvecklas snabbt, som Alanya, där det stora bostadsbehovet erbjuder möjligheter.

Alanyas fastighetsmarknad

“Alanyas fastighetsmarknad är framgångsrik på grund av utbud och efterfrågan, helt enkelt.” Det befintliga bostadsbeståndet har nått kapacitet som ett resultat av stadens snabba tillväxt, med cirka 20 000 ytterligare invånare som kommer varje år för att arbeta eller studera.

Enligt uppskattningar måste fram till 2015 byggas 25 000 nya bostäder årligen för att möta efterfrågan. Detta orsakas främst av både lokala och utländska investeringar.

Abdurrahman Kaya fortsatte, “Utvecklare riktar nu sin uppmärksamhet mot Alanyas blomstrande förorter och bygger moderna hem i västerländsk stil som syftar till att möta kraven från den spirande medelklassen”. Detta beror på förhöjda marknadspriser och den begränsade tillgången på mark inom de centrala affärsdistrikten.

Nya komplex

Nya komplex av lägenheter och duplex erbjuder ett strategiskt läge nära motorvägsleder in till centrala Alanya. 60 minuter från Antalyas internationella flygplats och 10 minuters promenad från stadens mest välkända blåflaggade stränder.

På grund av dess närhet till centrum, och fördelarna med tjänster i området, har Alanya-distrikten starka tillväxtmöjligheter. Enligt Mr Kaya förutspås befolkningen i dessa förorter öka med två gånger inom fem år. Att ytterligare befästa det ideala investeringsklimatet för tillväxt och förstklassiga hyresvinster.

De moderna husen i dessa distrikt är planerade att ge alla moderna bekvämligheter. Dessa inkluderar förstklassiga bekvämligheter på plats som inomhus- och utomhuspooler, fitnesscenter, hamam och bastu.

Verkställande direktörers marknadsinsikt 2010 noterar också att köp i Alanya är enkelt, utan begränsningar för utländskt ägande av fastigheter och upp till 70 % hypoteksfinansiering tillgänglig, liknande andra regioner i Turkiet.

Dessa moderna 1-rumslägenheter i högkvalitativa bostadskomplex börjar på 45 000 Euro. Dessa priser förutspås stiga med 15 % under de närmaste åren. Hyresavkastning på upp till 10 % per år förväntas också.

 

Jämför annonser

Jämför