Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Utländska direktinvesteringar

Doğrudan Yabancı Yatırım

Last Updated on augusti 18, 2023 by marie

Utländska direktinvesteringar i den turkiska fastighetssektorn

Under 2011 registrerades det totala beloppet av utländska direktinvesteringar (FDI) i Turkiets fastighetssektor till 200 miljoner dollar. Det är det högsta beloppet under de senaste åtta kvartalen. Enligt ”Real Estate Sector in Turkey and the World Second Quarter 2011” hade utländska investeringar i fastighetssektorn fördubblats jämfört med första halvåret samma år och nådde 292 miljoner dollar. Det totala värdet av fastighetsförsäljningar till utländska köpare hade också ökat till 1 242 000 dollar. Anledningen till de höga utländska direktinvesteringar i turkiska fastigheter är ett ämne av intresse.

Under årets andra kvartal visade utländska direktinvesteringar i turkiska fastigheter tillväxt, särskilt inom den kommersiella fastighetssektorn. Detta visade den positiva utvecklingen av ekonomin. Kontors- och köpcentrummarknaderna gav också betydande bidrag till denna sektor, vilket resulterade i positiva resultat. En ökning av bygglov för industribyggnader, lager, kontorsbyggnader och köpcentrum ledde till en ökning av fastighetsinvesteringarna. Tillväxten i köpkraft och förändringar i medelklassens konsumentpreferenser har drivit investeringar i detaljhandeln och ökat dess andel.

Inträdesprocess för Europeiska unionen

Eftersom Turkiet förväntas gå in i EU, är det redo att förbli en attraktiv investeringsmöjlighet för fastighetsinvesterare under många år framöver. Landet genomgår för närvarande en fastighetsboom tack vare utländska direktinvesteringar och en stark ekonomi, med en växande bruttonationalprodukt (BNP). Dess fantastiska stränder och önskvärda klimat gör Turkiet till ett förstklassigt semestermål. Landet har också högkvalitativa fastigheter i frontlinjen som erbjuder utmärkt värde för pengarna och potential för kapitaltillväxt för utländska direktinvesteringar. Med längre somrar än andra EU-destinationer lockar Turkiet fler besökare som vill stanna i landet på grund av dess gynnsamma väderförhållanden.

Investeringsfastigheter (FDI) i Turkiet är inte bara tilltalande för dem som söker hög avkastning, utan också för dem som letar efter en lägre levnadskostnad och ett vänligt samhälle. Som ett resultat är Turkiet en populär plats för att köpa fritidshus. Landet har flera faktorer som gör det till en attraktiv investeringsmöjlighet (FDI), inklusive dess snabba tillväxt och utveckling. Det är också ett populärt turistmål, och fastigheter kan köpas nära önskvärda platser som Egeiska kusten och Medelhavskusten, som erbjuder gynnsamma väderförhållanden och årstider. Med stigande fastighetspriser i europeiska länder blir investeringar på Turkiets fastighetsmarknad ännu mer tilltalande och lönsamma för köpare och investerare.

Jämför annonser

Jämför