Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Megaprojekt för Antalya och Ankara

Mega Projects for Antalya and Ankara

Last Updated on januari 2, 2024 by marie

Megaprojekt för Antalya och Ankara

Transport- och infrastrukturminister Abdulkadir Uraloğlu meddelade att anbuden för två megaprojekt för Antalya och Ankara (Ankara-Kırıkkale-Delice Highway och Antalya-Alanya Highway) har genomförts under Build-Operate-Transfer-modellen.

I sitt uttalande sade minister Uraloğlu, “Vi har slutfört anbuden för Ankara-Kırıkkale-Delice Highway och Antalya-Alanya Highway. Båda projekten fick stor uppmärksamhet från företag, vilket tyder på starkt förtroende för den turkiska ekonomin.”

Minister Uraloğlu betonade att Fernas Construction Company lämnade det lägsta anbudet för Ankara-Kırıkkale-Delice Highway i en stängd anbudsprocess, vilket markerar ett viktigt steg i dess förverkligande. Han tillade, “Sedan genomförde vi också anbudet för Antalya-Alanya Highway, där Limak Construction Industry and Trade Inc. lämnade det lägsta budet. Jag önskar båda projekten framgång och välstånd för vårt land.”

Total väglängd på 120 kilometer

Minister Uraloğlu beskrev Ankara-Kırıkkale-Delice-motorvägen och nämnde att den spänner över en total längd på 120 kilometer. Den består av en 101 kilometer lång 2×3-filig motorväg och en 19-kilometers 2×2-filig anslutningsväg. Projektet omfattar byggandet av 7 korsningar, 4 tunnlar, 8 viadukter och 3 motorvägsserviceanläggningar.

Minister Uraloğlu betonade den strategiska betydelsen av Ankara-Kırıkkale-Delice Highway, och sa: “Vårt motorvägsprojekt kommer att fungera som en avgörande bro mellan Marmara-Östra Anatolien, Egeiska-Svarta havet och Medelhavet-Svarta havet korridorer, som korsar 43 provinser. ”

Minska trafiktätheten och öka säkerheten

Ministern nämnde att den befintliga Ankaras ringväg, som börjar mellan Karapürçek-korsningen och Samsun Road-korsningen, kommer att leda till Kızılcaköy och ansluta till Kırıkkale-Yozgat State Road i norra Çerikli-distriktet.

Med fullbordandet av motorvägen skulle transporten av gods och passagerare bli säkrare, snabbare och bekvämare. Trafikstockningarna på sträckan Ankara-Kırıkkale kommer också att minska. Detta kommer att leda till fördelar som minskad bränsleförbrukning, underhållskostnader för fordon och ekonomiska förluster.

Antalya-Alanya Highway Anbud slutfört

Minister Uraloğlu tillkännagav också slutförandet av anbudet för motorvägen Antalya-Alanya. Designad för att förkorta restiderna och ge en bekväm resa. Limak Construction Industry and Trade Inc. vann upphandlingen bland tre konkurrerande företag.

Minister Uraloğlu gav detaljer om projektet och förklarade: “Projektet kommer att starta från Serik Junction, sedan gå österut, följa korridoren vid foten av Taurusbergen inom gränserna för Serik och Manavgat distrikten, och avslutas vid West Junction norrut. av Konaklı.”

Total längd på 122 kilometer för Antalya-Alanyas motorväg

I Antalya-Alanya Highway Project, sade minister Uraloğlu att det finns 84 kilometer 2×3-filig motorväg. Han uppgav också att 38 kilometer av 2×2-file anslutande vägar, totalt 122 kilometer. Projektet omfattar 7 korsningar, 8 tunnlar och 19 viadukter, som passerar genom distrikten Serik, Manavgat och Alanya.

Dessa infrastrukturutvecklingar syftar till att förbättra transporteffektiviteten, minska trafikrelaterade utmaningar och bidra till den övergripande ekonomiska och sociala utvecklingen.

Jämför annonser

Jämför