Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turksat 6A satellit lanseras 2024

Türksat 6A Uydusu

Last Updated on november 15, 2023 by marie

Turkiets pionjärsatellit, Turksat 6A Satellite, kommer att skjuta i höjden i juni 2024

I ett anmärkningsvärt steg för Turkiets rymdutforskning har Turksat 6A satellit, landets första inrikeskommunikationssatellit, triumferat genom alla testfaser. Ett strategiskt samarbete med SpaceX kommer att driva Turksat 6A in i kosmos. Med en planerad lansering i juni 2024, som avslöjats av en högt uppsatt tjänsteman.

Abdulkadir Uraloğlu, minister för transport och infrastruktur, delade de spännande nyheterna och sa. “Vår kommande satellit, Turksat 6A, rustar upp för uppskjutning i juni 2024. Vi är orubbliga i vårt åtagande att etablera en formidabel närvaro i rymden.Med målsättningen att utöva inflytande globalt i början av Turkiets århundrade.”

Sammantaget markerar prestationen en annan nyckelpunkt i Turkiets satellitresa, en bana som började med Turksat 1B och som sedan har sett betydande framsteg. Turksat är på väg att inleda sin första inhemska kommunikationssatellit, Turksat 6A. Och placerar då Turkiet bland de ansedda 11 nationer globalt som kan producera kommunikationssatelliter på egen hand.

Dessutom kommer Turksat 6A efter färdigställandet att hitta sin plats på 42 grader östlig longitud. Bosatt i en geostationär bana cirka 35 786 kilometer (22 236 miles) över jorden. Denna inhemska kommunikationssatellit kommer att ha en effektkapacitet på 7,5 kilowatt och ha 20 transpondrar. Med sin verksamhet i Ku-bandet kommer Turksat 6A att utöka sin täckning till regioner. Inklusive Sydostasien, som tidigare var otillgängliga för andra satelliter.

De noggranna utvecklings-, integrations- och testfaserna av Turksat 6A har varit en kollektiv ansträngning, som involverar Turksat, ordförandeskapet för försvarsindustrin (SSB) och Turkish Aerospace Industries (TAI). Projektet har sett framgångsrik produktion, integration och testning av termiska, strukturella och tekniska modeller. Dessutom är Turkiets anmärkningsvärda framsteg inom området rymdutforskning uppenbara genom det aktiva utförandet av omfattande inledande funktionstester på systemnivå, termiska vakuumbedömningar och tester för vibration, akustik och elektromagnetisk kompatibilitet.

Jämför annonser

Jämför