Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Ny lag – turism och uthyrning

New Law

Last Updated on november 6, 2023 by marie

lag – förvandlar turistuthyrningen i Antalya och Alanya

I de senaste nyheterna bevittnar Antalya och Alanya en betydande förändring inom fastighets- och turistsektorerna. Tack vare en ny lag som reglerar uthyrning av bostäder för turiständamål. Effekten av denna lag har fått uppmärksamhet från branschrepresentanter och kommer att förändra hur fastigheter hyrs ut för turister på dessa vackra turkiska destinationer.

Den nya förordningen:

Den nya lagen, som publicerades i den officiella tidningen och trädde i kraft nyligen, inför ett krav som efterlängtades av både Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (Alanya Real Estate Agents Association) och Kleopatra Otelciler Birliği (Kleopatra Hoteliers Association). Innan ett hyresavtal ingås för bostäder avsedda för turismuthyrning är fastighetsägare numera skyldiga att få tillstånd från Kultur- och turismdepartementet.

Positiva reaktioner:

Företrädarna för fastighets- och turistsektorn är glada över denna nya utveckling, som de tror kommer att medföra flera positiva förändringar. En av de viktigaste fördelarna med denna förordning är att den kommer att hjälpa till att eliminera orättvisa metoder, som att en del får otillbörliga vinster genom turistuthyrning utan ordentlig beskattning.

Kerim Balıktay, ordförande för Alanya Real Estate Agents Association, betonade vikten av denna förordning och sa: ”Detta är något vi har väntat på och velat ha. Samtidigt har de som ägnar sig åt illegala aktiviteter sållats bort. De som tjänat orättvisa vinster kommer att bli föremål för beskattning. Vi är mycket glada över att lagen har stiftats. Det bör dock inte stanna här, fler regleringar borde göras.”

Servet Şakiroğlu, ordförande för Kleopatra Hoteliers Association, betonade rättvisan i denna lag och sa: ”Detta kommer att vara fördelaktigt för både turister och regeringen. Detta är vad vi ville. Det var för alla att ta samma steg under lika villkor , och det har hänt. Det finns dock en nackdel här. De som vill ägna sig åt den här verksamheten behöver godkännande från majoriteten av människorna i byggnaden. Det hade varit bättre om en majoritet på 51 % räckte.”

Genomförandet av denna nya lag kommer att inleda en mer reglerad och transparent era på hyresmarknaden för turism i Antalya och Alanya. Det syftar till att jämna villkoren och säkerställa rättvis praxis för både fastighetsägare och turister. När vi går framåt kan vi förutse ytterligare utveckling inom fastighets- och turismsektorerna i dessa regioner. Som vilket i slutändan förbättrar upplevelsen för både besökare och lokalsamhället.

Jämför annonser

Jämför