Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turism i Turkiet

Last Updated on september 27, 2023 by marie

Turkiet är ett unikt och exemplariskt land när det gäller dess läge, mångfald och särdrag för turism i Turkiet, och kulturella och konstnärliga aktiviteter. Genom att blanda ett djupt kulturarv av civilisationer och en mängd olika geografiska attraktioner, har Turkiet en viktig plats i den internationella plattformen när det gäller turism.

Civilisationer som har satt sina spår i den anatoliska regionen går tillbaka till 7500 f.Kr. Sjutton kultur- och naturarv och föremål med världsarvsstatus finns i Turkiet. UNESCO tilldelar denna status till naturformationer, statyer och arkeologiska platser av internationell betydelse och värda uppskattning och skydd.

Turkiet är ett framstående land med regioner där attribut från alla årstider alltid kan upplevas: dess gröna skogar, snöklädda berg för skidåkning, oförorenade hav, stränder, varma källor, gästvänliga människor och ett av världens mest hyllade kök.

För ytterligare information kan du besöka webbplatsen www.kulturvarliklari.gov.tr för generaldirektoratet för kulturarv och museer vid ministeriet för kultur och turism.

Turism i Turkiet – sommar

Turkiet är omgivet av Egeiska havet, Medelhavet, Marmara och Svarta havet och har turistiska kuster och stränder. Somrarna är långa och soliga vid Egeiska havet och Medelhavets stränder. Där den årliga genomsnittliga solskenslängden är ganska lång. Havsvattentemperaturen är över 20 grader 6 till 8 månader om året. Dessutom är en myriad av sjöar, platåer, skogar och unga vulkaniska formationer attraktiva turistplatser. Särskilt de kustnära delarna av Medelhavsregionen har hög turistpotential. Antalya och Alanya är de mest populära turistmålen i Medelhavsregionen.

Somrarna är långa och soliga vid Medelhavets och Egeiska kusterna

Turism i Turkiet – vinter

Turkiet har också utmärkt potential när det gäller vinterturism. Skidorter på höga snötäckta berg gör Turkiet till en viktig destination för vinterturism. Många områden är lämpliga för vinterturism, från Marmara- och Egeiska regionerna till östra Anatolien. Bursa-Uludağ, Kocaeli-Kartepe, Bolu-Köroğlu-Kartalkaya, Kastamonu-Ilgaz, Kayseri-Erciyes, Erzurum-Palandöken, Erzincan-Ergan och Kars-Sarıkamış utmärker sig som vinterturismcenter.

Med sina skidorter och höga snötäckta berg sommar och vinter är Turkiet ett viktigt resmål för vinterturism.

Hälsoturism

Turkiet är ett idealiskt land för medicinsk och alternativ hälsoturism tack vare dess klimat, hav, stränder, varma källor, skogar, platåer och bekväma transportmedel. Det har blivit en betydande medicinsk turismdestination med flera innovationer och medicinsk utveckling, för att inte tala om dess prisvärdhet.

Inträde i Turkiet och visum

Du kan komma in i eller ut ur Turkiet med pass eller motsvarande dokument vid gränsportarna. Ett visum, viseringsbefrielse, uppehållstillstånd eller arbetstillståndsdokument gör att du kan resa in och stanna i Turkiet.

Du måste ha ett pass eller motsvarande dokument som är giltigt i minst 150 (hundrafemtio) dagar före utgångsdatumet för att få resa in i Turkiet.

Visumprocedurer

För att resa till Turkiet måste du skaffa ett e-visum specificerat för ditt land från www.evisa.gov.tr eller ansöka personligen på någon av våra utlandsbeskickningar. För information om länders valbarhet, besök www.evisa.gov.tr eller www.mfa.gov.tr.

Medborgare i vissa länder kan vara undantagna från visum på sina resor till Turkiet. Medborgare i länder som är undantagna från visum behöver inte skaffa tillstånd för inresa och måste stanna enligt normala visumvillkor. Det räcker med ett pass eller motsvarande handling för medborgare i länder som är undantagna från viseringskrav. För detaljerad information om de länder som är undantagna från visum, besök www.mfa.gov.tr.

Dessutom kan de komma in i vårt land med sina nationella identitetshandlingar inom ramen för de bilaterala avtalen. Du kan besöka www.mfa.gov.tr för detaljerad information.

Ett standardvisum tillåter en vistelse i upp till 90 (nittio) dagar inom var 180:e (hundraåttio) dag.

Du måste ansöka om uppehållstillstånd för att stanna/bo längre i Turkiet

Föregående inlägg

Om Turkiet

Jämför annonser

Jämför