Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Utforska vackra stränder i Alanya!

Alanya'nın Güzel Plajlarını Keşfedin!

Last Updated on augusti 18, 2023 by marie

Utforska vackra stränder i Alanya!

Enligt rankingen för 2023, som tidigare meddelats av The Foundation for Environmental Education (FEE), har Turkiet återigen säkrat en position i de 3 bästa länderna med det högsta antalet blåflaggade stränder. Bland de turkiska regionerna tar Antalya ledningen i både blåflaggade stränder och turistbåtar.

I år var Alanya kommun värd för 2023 års National Blue Flag Awards. Alanya kommun fortsätter sitt Blue Flag-arbete i samarbete med Foundation for Environmental Education in Turkey (TÜRÇEV) för att öka attraktionen inom turism och skydda naturen. Som ett resultat av detta arbete har 85 anläggningar i Alanya fått Blå Flagg – en av världens mest erkända frivilliga utmärkelser.

Alanya, en kustpärla i Turkiet, har ett fantastiskt utbud av stränder som lockar besökare från hela världen. Med sitt kristallklara vatten, gyllene sand och pittoreska miljöer erbjuder Alanya en oförglömlig strandupplevelse.

Låt oss utforska de fem bästa stränderna som Alanya har att erbjuda.

  1. Cleopatra Beach

Cleopatra Beach, uppkallad efter den legendariska egyptiska drottningen, är en sann pärla i Alanya. Med sin fina gyllene sand och kristallklara turkosa vatten är det inte konstigt varför denna strand lockar besökare från hela världen. Stranden är omgiven av pittoreska klippor och erbjuder fantastisk utsikt över Alanyas slott. Det erbjuder också olika faciliteter som solstolar, parasoller och vattensportaktiviteter, vilket gör det idealiskt för både avkoppling och äventyrssökande.

  1. Damlatas Beach

Beläget nära den berömda Damlatasgrottan, Damlatas Beach är en favoritplats bland både lokalbefolkningen och turister. Denna strand sticker ut med sin unika kombination av gyllene sand och småsten, vilket skapar en visuellt tilltalande strandlinje. Det lugna och grunda vattnet gör det lämpligt för barnfamiljer. Dessutom erbjuder stranden utmärkta bekvämligheter, inklusive strandbarer, restauranger och duschar, vilket garanterar en bekväm och trevlig upplevelse för besökarna.

  1. Incekum Beach

Om du letar efter en orörd och oförstörd strand behöver du inte leta längre än Incekum Beach. Denna strand ligger cirka 23 kilometer från stadens centrum och är känd för sin mjuka gyllene sand och kristallklara vatten. Incekum, som betyder “fin sand” på turkiska, lever verkligen upp till sitt namn. Omgiven av grönskande kullar och tallskogar erbjuder stranden en fridfull och idyllisk miljö. Med sin Blå Flagg-status garanterar Incekum Beach högkvalitativt vatten och renlighet, vilket säkerställer en minnesvärd strandupplevelse.

  1. Keykubat Beach

Keykubat Beach är ytterligare ett måste att besöka för strandentusiaster. Denna vackra sandstrand sträcker sig längs Alanyas östra kust och erbjuder en lugn och avkopplande atmosfär. Det grunda och lugna vattnet gör det till ett utmärkt val för bad och solbad. Keykubat Beach har faciliteter som solstolar, parasoller och strandkaféer, som ger allt du behöver för en härlig dag vid havet.

  1. Portakal Beach

Portakal Beach ligger i utkanten av Alanya, men är kategoriserad som en av stadens stränder och anmärkningsvärda kustresmål. Liksom många stränder i Turkiet har Portakal-stranden en blå flagga, som symboliserar dess orörda renlighet och noggrant underhållna sandstrand. Trots att stranden är omgiven av majestätiska klippor är det ganska blåsigt på höjden av turistsäsongen, som lockar fans av vindsurfing.

Oavsett om du letar efter äventyr, avkoppling eller familjekul, har Alanyas vackra stränder allt. Njut av solen, dyk ner i det uppfriskande vattnet eller bara varva ner och njut av det hisnande landskapet. Alanyas stränder väntar på att ge dig en oförglömlig havsupplevelse!

Jämför annonser

Jämför