Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Alanyas internationella turist- och konstfestival

Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali

Last Updated on augusti 18, 2023 by marie

DEN 21:A ALANYA INTERNATIONELLA TURISM- OCH KONSTFESTIVALEN

När dagarna räknas ner närmar sig den 21:a Alanyas internationella turist- och konstfestival med stormsteg. I år kommer festivalen att fira 100-årsjubileet av den turkiska republiken och turkiskt kultur och arv. En stjärnspäckad uppsättning artister kommer att gå upp på scenen och lysa upp festivalen med sin talang och närvaro. Yıldız Tilbe, Azerin, Tan Taşçı, Hadise och Arslanbek Sultanbekov är bara några av artisterna som kommer att delta under festivalens gång.

Festivalen kommer att innehålla ett brett utbud av evenemang, inklusive musik, dans, teater och konstutställningar. Det kommer också att finnas en rad kulturaktiviteter, som traditionell turkisk mat och hantverk. Festivalen är ett utmärkt tillfälle att lära sig om turkisk kultur och uppleva Alanyas skönhet.

Den internationella festivalen är ett årligt evenemang som syftar till att främja Alanyas kulturella värden och arv på global nivå. Med olika teman varje år uppmuntrar festivalen deltagande från systerstäder. De tidigare festivalerna fokuserade på att återuppliva bortglömda och föråldrade kulturella värden. Inspirerade av Seljuq-perioden, sidenkultur, vävning, lokal mat, nomadiska migrationer och till och med bananer, har dessa festivaler framgångsrikt visat upp rikedomen i vårt arv.

Som en tradition fungerar festivalområdet nu som en plattform för att hedra bidrag från både utlänningar och lokala invånare i Alanya genom historien.

Alanya International Tourism & Art Festival

FESTIVALEN KOMMER ATT BÖRJA MED YÖRÜK GÖÇ MIGRATION (Migration av turkiska nomader i Anatolien)

Alanyas internationella turist- och konstfestival är tillbaka för sitt 21:a år! Festivalen kommer att hållas 2-4 juni i Alanya, Turkiet. Temat för festivalen är ”De turkiska staterna och den turkiska republikens 100-årsjubileum.” Festivalen kommer att innehålla ett brett utbud av evenemang, inklusive musik, dans, teater och konstutställningar. Det kommer också att finnas en rad kulturaktiviteter, som traditionell turkisk mat och hantverk.

Festivalen drar igång fredagen den 2 juni med den traditionella Yörük Migration (Migration av turkiska nomader i Anatolien) och festivalkortege. Processionen börjar klockan 17:30 framför Ataturk-monumentet och slutar vid vattenfallet Iskele, där Izmir State Turkish World Dance and Music Ensemble uppträder klockan 18:30.

KONSERTER ARSLANBEK SULTANBEKOV, HADİSE, TAN TAŞÇI, AZERİN OCH YILDIZ TİLBE

Festligheterna inleds med en fascinerande öppningskonsert av den uppskattade Arslanbek Sultanbekov fredagen den 2 juni kl 21:00. Mot bakgrund av det majestätiska stadshuset väntar en kolossal scen för att visa upp det storslagna i hans framträdande.

När klockan slår 22:00 kommer rampljuset att skifta till den illustra artisten, Hadise, som kommer att fängsla publiken med sin närvaro och förtrollande melodier. Hadise är en sann höjdare inom musikbranschen och lovar en oförglömlig upplevelse som kommer att finnas kvar i hjärtat på alla som bevittnar hennes konsert.

Följande kväll, lördagen den 3 juni, klockan 22:00, kommer Tan Taşçı att inta scenen, och uppträda för folket i Alanya med en samling av hans mest uppskattade sånger. Förbered dig på att ge dig ut på en melodiös resa när hans själfulla röst ljuder genom luften, väcker känslor och rör om djupet av publikens hjärtan.

Den förtrollande azerinen drar ner ridån för denna mäktiga festival och kommer att pryda scenen på kvällen söndagen den 4 juni kl 21:00. Sedan, klockan 22:00, kommer den ikoniska Yıldız Tilbe att ta sin rättmätiga plats på scenen och garantera en storslagen final fylld av passion och musikalisk briljans.

Alanya International Tourism & Art Festival

DET RIKA KULTURARVET I DEN TURKISKA VÄRLDEN KOMMER ATT VISAS PÅ FESTIVALEN.

Inom festivalens område kommer ett pulserande utbud av evenemang dedikerade till turkisk kultur och konst att visas. Turkisk gastronomi, hantverk, performance, litteratur och musik möts för att visa upp det fantastiska i detta extraordinära arv. Det yttersta målet ligger i att främja kulturellt utbyte på global skala, och belysa det stora djupet av den turkiska världens kultur för världen.

MEDLEMSLÄNDERNA KOMMER ATT DELTA I ORGANISATIONEN AV TURKISKA STATER

Kultur- och socialdirektoratet kommer att sätta upp ett stort tält på torget på festivalen, åtta mindre tält, kommer att placeras runt det stora tältet. I detta område kommer besökarna att kunna lära sig om de traditionella och samtida metoderna för det turkiska kulturarvet.

Tälten kommer att tilldelas medlemsländerna i Organisationen för turkiska stater. Dessa kommer att omfatta Turkiet, Azerbajdzjan, Kazakstan, Kirgizistan och Uzbekistan. Observatörsstater (Ungern, Turkiska republiken norra Cypern och Turkmenistan) kommer också att tilldelas tält. I dessa tält kommer länder att visa upp sina traditionella hantverk (målning, filt, tyg, matta, etc.), gastronomi och kulinariska kulturer.

Detta är ett utmärkt tillfälle för besökare att lära sig om det rika kulturarvet i den turkiska världen. Vi hoppas att du kan delta i detta speciella evenemang!

UTSTÄLLNINGAR SOM KOMMER TILL FESTIVALEN

I det största tältet på torget och i de mindre tälten runt omkring kommer det visas upp en mängd olika utställningar, inklusive:

 • 100-årsjubileums myntsamling
 • Turkiska republikernas Otağları-utställning
 • Miniatyr Atatürk klädutställning
 • Röd vit flaggutställning
 • Arkiv för Republikens Fotoutställning
 • Turkiska stater och flaggor i historien på 100-årsdagen av republiken
 • De turkiska staternas frimärksutställning i republikens 100-årsjubileum
 • Inspiration av turkiskt hantverk i republikens 100-årsjubileum
 • Svartvit fotoutställning
 • Från förr till nutid prisbelönt internationell fototävling
 • Traditionella hantverksutställningar
 • 100 konstverk i 100-årsjubileet av Republikens utställning
 • Utställningen The Secrets of Amber

Dessa utställningar kommer att ge besökarna en unik möjlighet att lära sig om det turkiska folkets historia, kultur och traditioner.

400 MONTRAR DELTAR I FESTIVALEN

Inom ramen för festivalen kommer nästan 400 montrar att finnas på piren för att ta emot besökare. Kultur- och konststånden där den turkiska världens rika kulturarv kommer att främjas och mat- och dryckesstånden där de lokala delikatesserna i Alanya kommer att smakas och marknadsföras kommer att översvämmas av besökare.

INBJUDAN TILL FESTIVALEN FRÅN ALANYAS BORGMÄSTARE MR.YÜCEL

Borgmästare Adem Murat Yücel bjuder in alla medborgare till Alanyas internationella turist- och konstfestival som startar fredagen den 2 juni och pågår i 3 dagar. Festivalen kommer att innehålla en mängd olika evenemang, inklusive nomadmigrering, konserter och utställningar.

Borgmästare Yücel sa: ”I år bestämde vi vårt tema som turkiska republiker på 100-årsdagen av vår republik. En oförglömlig festival väntar oss alla med nästan 400 montrar. Vi kommer att ta emot våra gäster på İskele och med konserterna som vi kommer att anordna på kvällarna. Jag bjuder in alla våra medborgare och besökare till vår festival full av kultur, konst, gastronomi och kul.”

Festivalen är ett utmärkt tillfälle för alla att lära sig om det turkiska folkets historia, kultur och traditioner. Det är också ett utmärkt tillfälle att njuta av Alanyas skönhet och att ha kul med vänner och familj.

Jämför annonser

Jämför