Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Rekordturism för Turkiet 2023

2023'te Türkiye için Rekor Turizm

Last Updated on januari 2, 2024 by marie

Rekordturism för Turkiet 2023

Enligt en hög tjänsteman förväntas Turkiet avsluta året med rekordstora turistintäkter och besökssiffror. Detta understryker betydelsen av Antalya, Medelhavsnavet, i termer av både kulturella och turismrelaterade faktorer med avseende på rekordturism för Turkiet 2023.

”Turkiet har satt rekord, särskilt sedan förra året. Det har börjat överträffa sina egna rekord. När året närmar sig sitt slut strävar vi efter att avsluta det med rekord för både besökare och intäkter. ”Mehmet Nuri Ersoy, ministern för kultur och turism, talade vid ett möte i stadsdelen Muratpaşa i Antalya.

Under sitt tal underströk han Antalyas betydelse för turistnäringen och kulturella värden, och sa att staden är en högsta prioritet för ministeriet för kultur och turism.

Han talade om boomen i Antalyas turism- och kulturscen och den ökande finansieringen av arkeologi- och utgrävningsprojekt på flera platser.

”Antalya kommer att framstå som destinationen med de mest turismrelaterade intäkterna. Stora kulturella aktiviteter pågår också”, sa han.

”Som ministerium började vi prioritera kulturevenemang mer under 2022 och 2023. Ministern förtydligade: ”Vi säkerställer att vi återupplivar och återställer våra kulturella värden. Vi fortsätter kraftfullt utgrävningar på våra platser och stöder återvändandet till våra provinser och distrikt, allt samtidigt som de stöder alla dessa evenemang.”

Han diskuterade också initiativ som syftar till att öka besökarnas upplevelser. Som att belysa historiskt betydelsefulla platser och locka resenärer att ge sig ut utanför hotellen för att utforska landet bredare.

Enligt officiella siffror som släpptes förra veckan reste rekordstora 15,37 miljoner turister till Antalya och Alanya. Turkiets populäraste semestermål, mellan januari och november i år.

Siffrorna från provinskontoret för kultur och turism visar att under de 11 månaderna ökade antalet besökare till staden med 16,3 % jämfört med samma tid 2022.

Enligt uppgifterna ökade antalet turister som kom till staden bara i november med 0,7 % från samma månad föregående år till cirka 405 000.

Antalya överträffade antalet turister som det tog emot 2019, vilket ofta kallas för turismens ”gyllene år”. Vid den tidpunkten noterade den en rekordnivå på 15,28 miljoner besökare.

I år hoppas Turkiet tjäna 55,6 miljarder dollar på turism, med 60 miljoner internationella besökare som förväntas av regeringen.

Jämför annonser

Jämför