Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Antalya presenterar det största medelhavsbiblioteket

Antalya Unveils the Largest Mediterranean Library

Last Updated on januari 2, 2024 by marie

Antalya presenterar det största medelhavsbiblioteket

Antalyas rika gobeläng, en hotspot för turism, stoltserar nu med storheten hos Medelhavsregionens största bibliotek. I en ceremoni ledd av kultur- och turismminister Mehmet Nuri Ersoy där Antalya presenterar det största medelhavsbiblioteket som en del av ett ambitiöst projekt för att etablera 100 bibliotek, för att fira 100-årsjubileet av Turkiet.

Projektets minne och ministerroll

Som en del av det rikstäckande initiativet spelade minister Ersoy en avgörande roll för att förverkliga denna kulturella milstolpe. Projektet betyder inte bara firandet av ett århundrade av det turkiska biblioteket utan visar också regeringens engagemang för att främja kunskap och kultur i hela landet.

Avtäckning av Antalya biblioteks storhet

Antalyabiblioteket står som ett arkitektoniskt underverk, som spänner över imponerande 9 000 kvadratmeter och har en hylllängd som sträcker sig över 10 kilometer. Designad av Kepez kommun, erbjuder den en kapacitet att ta emot 2 500 besökare, vilket gör det till ett kulturellt epicentrum i Medelhavsregionen.

En ceremoni av betydelse

Invigningsceremonin bevittnade närvaron av anmärkningsvärda personer, inklusive Antalyas guvernör Hulusi Şahin och Antalyaprovinsens ordförande Ali Çetin. Minister Ersoy betonade bibliotekets betydelse för att omvandla Antalya till ett modernt nav för både turism och kultur.

Kommunala insatser och ekonomiskt oberoende

En anmärkningsvärd aspekt av Antalya biblioteks konstruktion är Kepez kommuns lovvärda insats. Hakan Tütüncü, borgmästaren, tog sig an projektet utan att söka ekonomiskt stöd från ministeriet. Med 9 000 kvadratmeter inhägnat utrymme, en bokkapacitet på 1 miljon, en sal för 350 personer, ett konstgalleri och fem temabibliotek, uttryckte Tütüncü tacksamhet till sina kollegor för att de skapat detta enastående verk passande för republikens 100:e år.

Antalyas kulturella omvandling

Biblioteket symboliserar Antalyas bredare förvandling till ett modernt kulturellt nav. Dessa bibliotek pryder varje hörn av landet och betonar deras roll i att förstärka den kulturella rikedomen från distrikt till byar.

Rikstäckande inverkan

Antalyabiblioteket är en viktig milstolpe i ministeriets ambitiösa mål att etablera 100 bibliotek. Det representerar ett engagemang för kulturell utveckling, och erbjuder utrymmen som överskrider enbart kunskapsförråd för att bli dynamiska knutpunkter för samhällsengagemang.

Bibliotek som kulturella hörnstenar

Guvernör Hulusi Şahin reflekterade över bibliotekens föränderliga roll. Hur de förvandlades från platser där information undersöktes i tjocka böcker till sociala nav som främjar gemenskapsinteraktion.

Unika konstruktionsaspekter

Tütüncüs beslut att genomföra projektet självständigt visar på engagemang och kommunal stolthet. Antalyabiblioteket, med sina temaområden, bidrar inte bara till stadens kulturella rikedom utan skapar också ett prejudikat för framtida biblioteksbyggande.

Antalyabiblioteket står som ett bevis på Turkiets engagemang för kulturell utveckling och kunskapsspridning. Det blir inte bara ett förråd av böcker utan också ett dynamiskt utrymme som främjar kulturellt utbyte.

Jämför annonser

Jämför