Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Antalyas berömda restaurang är bland de 50 bästa i världen

Antalya's famous restaurant is in the top 50 in the world

Last Updated on januari 3, 2024 by marie

Antalyas berömda restaurang är bland de 50 bästa i världen. “7 Mehmet” Gör vågor på den globala kulinariska scenen

Antalya, en stad känd för sina pittoreska landskap, skapar rubriker inte bara för sin natursköna skönhet utan också för sina gastronomiska läckerheter. I den nyligen släppta “World’s Most Iconic Food Destinations”-listan av Taste Atlas för 2023, stoltserar Antalya med sex restauranger bland de bästa globalt. Taste Atlas, en välrenommerad plattform som sammanställer listor över världens mest ikoniska matdestinationer, avslöjar årligen en sammanställning som sätter liv i den kulinariska världen. I 2023 års upplaga har Antalya säkrat sin plats med ett imponerande antal restauranger som presenteras, inklusive Antalyas berömda restaurang är bland de 50 bästa i världen…..7 Mehmet

Topp 3 ikoniska restauranger över hela världen

A. Figlmüller: En sekelgammal kulinarisk pärla i Wien

Figlmüller i Wien, Österrike, som gör anspråk på toppplatsen, är en kulinarisk pärla med anor från 1905. Restaurangen är känd för sitt tidlösa utbud och fortsätter att fängsla matgäster med sina hundraåriga recept.

B. L’Antica Pizzeria da Michele: Neapels kulinariska arv

Neapel, Italien, har den andra positionen med L’Antica Pizzeria da Michele, som grundades 1870. Denna ikoniska pizzeria har bestått tidens tand och bevarat Neapels rika kulinariska arv.

C. Hofbräuhaus München: Münchens historiska bryggeri

Den tredje platsen gör anspråk på Hofbräuhaus München, ett historiskt bryggeri i München sedan 1589. Känt för sina bayerska specialiteter och livfulla atmosfär, är det fortfarande ett måste för både lokalbefolkningen och turister.

Turkiska restauranger på listan

Gaziantep İmam Çağdaş Kebap och Baklava Salonu

Gaziantep İmam Çağdaş Kebap och Baklava Salonu representerar stolt Turkiet och säkrar den 28:e positionen. Trots en liten nedgång i rankingen från föregående år är det fortfarande en ledande turkisk kulinarisk anläggning.

Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta

På 39:e plats följer Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta, som visar upp mångfalden av turkiska smaker på den globala scenen.

Antalyas 7 Mehmets imponerande klättring

7 Mehmet, en ikonisk restaurang i Antalya, har tagit sig framåt och tagit sig upp nio platser för att ta den 43:e positionen. En betydande prestation, med tanke på den hårda konkurrensen på den globala kulinariska scenen.

Individuella restaurangspotlights

Gaziantep İmam Çağdaş Kebap och Baklava Salonus ranking

Gaziantep İmam Çağdaş Kebap och Baklava Salonus 28:e position understryker dess fortsatta framträdande plats bland turkiska restauranger globalt.

Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta’s Erkännande

Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Ustas erkännande på 39:e plats belyser äktheten och attraktionskraften hos Bursas kulinariska erbjudanden.

7 Mehmets historia och unika erbjudanden

7 Mehmet, etablerat 1937 som ett blygsamt soppkök, har utvecklats till en modern medelhavs-turkisk fusionsrestaurang. Med en meny med nästan 650 turkiska delikatesser, sticker den ut för sitt engagemang för att bevara traditionen samtidigt som den omfamnar innovation.

Andra turkiska bidrag

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta säkrar den 75:e platsen, som representerar Istanbuls historiska kulinariska bidrag.

Çiya Sofrası i Istanbul, Kadıköy

Istanbul Kadıköys Çiya Sofrası står stolt på 119:e plats och visar upp mångfalden i Istanbuls kulinariska landskap.

Hacı Abdullah Lokantası i Istanbul, Beyoğlu

Istanbul Beyoğlus Hacı Abdullah Lokantası tar plats 120, vilket bidrar till stadens rika gastronomiska gobeläng.

Taste Atlas’s omdöme om 7 Mehmet

Bakgrund för 7 Mehmets etablering

7 Mehmet grundades 1937 som ett ödmjukt çorbacı (soppkök), och har vuxit till ett kulinariskt landmärke i Antalya.

Evolution från ett litet soppkök till en känd restaurang

Under åren har 7 Mehmet expanderat och sömlöst blandat moderna medelhavssmaker med traditionell turkisk mat.

Olika menyerbjudanden och dess betydelse

Med en stor meny som erbjuder cirka 650 turkiska rätter, spelar 7 Mehmet en avgörande roll för att bevara och främja Turkiets rika kulinariska arv.

Analys av rankningar: A

Jämför annonser

Jämför