Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Istanbuls flygplats utsågs till “Världens bästa flygplats”

Istanbul Airport was Awarded 'World’s Best Airport'

Last Updated on januari 3, 2024 by marie

Istanbuls flygplats utsågs till “Världens bästa flygplats” 2023

I en spektakulär triumf vann Istanbuls flygplats fem prestigefyllda utmärkelser i 2023 års Global Traveler Tested Reader’s Survey Awards av Global Traveller, och fick titeln “World’s Best Airport”. Detta imponerande utbud inkluderar de eftertraktade titlarna “Världens bästa flygplats” och “Europas bästa flygplats”, vilket befäster sin position som en global ledare inom flyg. Istanbuls flygplats utsågs till “Världens bästa flygplats”..

Erkännandet slutar inte där; Global Traveller har också erkänt Istanbuls flygplats för att ha “Flygplatsen med det bästa mat- och dryckesområdet”, “Bästa flygplatsshoppingupplevelsen” och “Flygplatsen som erbjuder den bästa skattefria shoppingupplevelsen i Europa.” Detta triumferande ögonblick understryker IGA Istanbuls orubbliga engagemang för att leverera en exceptionell reseupplevelse för passagerare från olika bakgrunder.

Tidningen Global Traveller

Tidningen Global Travellers årliga undersökning, som förlitar sig på läsarnas röster baserade på verkliga reseupplevelser, fungerar som ett bevis på flygplatsens förträfflighet i olika aspekter av passagerartjänster, från kulinariska erbjudanden till shoppingupplevelser.

Gökhan Şengül, IGA Istanbul Airports direktör för företagskommunikation, uttryckte sitt engagemang för att säkerställa en förstklassig reseupplevelse för alla passagerare. Detta engagemang för excellens har resulterat i att Istanbuls flygplats har blivit en ledstjärna för kvalitet inom flygindustrin.

Utöver utmärkelserna har Istanbuls flygplats upplevt en anmärkningsvärd tillväxt och betjänade 70,4 miljoner passagerare under de första 11 månaderna 2023, vilket är en imponerande ökning med 19 procent från föregående år. Antalet internationella passagerare upplevde en anmärkningsvärd ökning med 21 procent och nådde 53,5 miljoner, medan den inhemska passagerartrafiken uppgick till nästan 17 miljoner, vilket tyder på en berömvärd ökning med 14 procent.

Flygplatsens kommersiella flygtrafik uppvisade en robust tillväxt, eskalerade med 20 procent till över 455 000, med internationell flygtrafik som upplevde en parallell ökning med 21 procent och nådde 341 000, enligt uppgifter från General Directorate of State Airports Authority (DHMİ).

Istanbul Airports framgångssaga fortsätter och formar dess identitet som ett flygnav i världsklass för en mångsidig och växande passagerarbas. Flygplatsens engagemang för excellens, som erkänns av dessa utmärkelser, förstärker dess status som en ledstjärna för kvalitet inom flygindustrin. När det ser ut mot framtiden förblir Istanbuls flygplats dedikerad till att erbjuda en oöverträffad reseupplevelse för passagerare över hela världen.

Jämför annonser

Jämför