Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

De bästa turkiska universiteten på världsrankingen

Last Updated on juni 24, 2024 by marie

De bästa turkiska universiteten på världsrankingen: En imponerande prestation

Enligt resultaten från 2025 års World University Rankings säkrade fem universitet i Turkiet platser bland de TOP 500 bästa universiteten i världen. Sammanställt av ratingbyrån för högre utbildning Quacquarelli Symonds (QS), bedömde dessa rankningar 5 663 av världens ledande universitet. Och bara 1 503 kom in på den slutliga listan. De bästa turkiska universiteten på världsrankingen har gjort anmärkningsvärda framsteg i olika akademiska och arbetsgivares erkännandemått.

Mellanösterns tekniska universitet

Mellanösterns tekniska universitet (METU) rankas först bland turkiska universitet. Det har säkrat den 285:e positionen globalt. METU:s anmärkningsvärda prestation under de senaste tre åren har sett dess Employer Recognition-ranking stigit med 153 positioner till 101:a i världen. Och dess akademiska erkännande ökar med 47 positioner till 286:e plats. Denna konsekventa förbättring belyser METU:s engagemang för spetskompetens inom högre utbildning.

Istanbuls tekniska universitet

Istanbuls tekniska universitet (ITU) har den 326:e positionen i den globala rankingen. Känd för sina starka ingenjörs- och tekniska program, fortsätter ITU att upprätthålla sitt rykte som en ledande institution i och utanför Turkiet.

Koç universitet

Koç universitet rankas 401:a globalt. Med fokus på forskning och liberal konstutbildning har Koç University byggt en stark akademisk närvaro som ger det en plats bland de bästa turkiska universiteten i världsrankingen.

Bogazici universitet

Bogazici universitet, beläget i den pulserande staden Istanbul, rankas på 418:e plats globalt. Denna institution är känd för sina robusta akademiska program och kulturella mångfald, vilket avsevärt bidrar till dess höga ranking.

Bilkent universitet

Bilkent universitet säkrar den 477:e positionen i den globala rankingen. Som en av Turkiets främsta institutioner erbjuder Bilkent universitet ett brett utbud av program och har ett starkt fokus på forskning och innovation.

Höjdpunkter från de tre översta på topplistan

Förutom att fira framgångarna för de bästa turkiska universiteten är det anmärkningsvärt att de tre bästa universiteten globalt, enligt QS-rankingen, är Massachusetts Institute of Technology (MIT), Imperial College London och University of Oxford.

De imponerande prestationerna av turkiska universitet i 2025 QS World University Rankings understryker landets engagemang för att främja högre utbildning. Turkiska universitet fortsätter att förbättra sitt globala rykte och erbjuder högkvalitativa utbildnings- och forskningsmöjligheter. Eftersom dessa institutioner strävar efter excellens bidrar de till den övergripande tillväxten och utvecklingen av Turkiets akademiska landskap.

Jämför annonser

Jämför