Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Köpa fastigheter under konstruktion i Turkiet

Buying Under-Construction Property in Turkey

Last Updated on juni 3, 2024 by marie

En omfattande guide för att köpa fastigheter under konstruktion i Turkiet

När en fastighet är under uppförande betyder det att byggprocessen pågår aktivt. Detta kan omfatta en rad projekt, från bostadslägenheter till kommersiella ytor. Dessa fastigheter är ännu inte klara för inflyttning utan byggs och utvecklas. Detta är en omfattande guide för att köpa fastigheter under konstruktion i Turkiet.

Off-plan kontra fastigheter under konstruktion

Innan du går in i processen att köpa fastigheter under konstruktion är det viktigt att förstå skillnaden mellan fastigheter som inte är planerade och under byggnad:

 • Off-Plan fastigheter: Köps direkt från arkitektritningar innan byggstart. Köpare förlitar sig på projektbroschyrer och modeller för att visualisera den färdiga produkten. Fastigheter off-plan kommer ofta med lägre initiala priser och potential för hög avkastning när fastighetsvärdena ökar under byggandet.
 • Fastigheter under konstruktion: Avser fastigheter som för närvarande byggs men ännu inte färdigställda. Till skillnad från fastigheter off-plan har det fysiska bygget redan påbörjats, vilket ger köpare en påtaglig känsla av projektets framsteg.

Viktiga överväganden vid köp av fastigheter under konstruktion i Turkiet

När du väljer en fastighet under byggnation i Turkiet är flera faktorer avgörande för att säkerställa en sund investering och tillfredsställande levnadsvillkor vid färdigställande:

 • Bygglov och projektförklaring
Se till att byggherren har alla nödvändiga bygglov. Dessa dokument är avgörande för att bekräfta att konstruktionen är godkänd och följer lokala föreskrifter.
 • Byggarens meritlista

Undersök byggarens historia för att bedöma deras tillförlitlighet. Undersök hur många projekt de har slutfört framgångsrikt och kontrollera eventuella förseningar. En stark meritlista är ett tecken på deras förmåga att leverera i tid.

 • Tillgång till grundläggande tjänster

Utvärdera tillgången på viktiga tjänster som skolor, sjukhus, köpcentrum och underhållningsanläggningar. Närheten till dessa tjänster ökar fastighetens värde och boende.

 • Transportlänkar

Tänk på närheten till stora transportnav som tunnelbanestationer och tillgången till adekvata marktransporter. Bra anslutningsmöjligheter kan avsevärt påverka den dagliga pendlingen och den allmänna bekvämligheten.

 • Miljökvalitet

Leta efter närvaron av parker, vattendrag och frånvaron av närliggande industrianläggningar. Dessa faktorer bidrar till en högre levnadskvalitet.

 • Framtida områdesplaner

Utred eventuell planerad utveckling i området. Framtida konstruktioner kan påverka stadsdelens dynamik och potentiellt öka fastighetens värde.

 • Bekvämligheter för bostadskomplex

Moderna bostadskomplex erbjuder vanligtvis en mängd olika bekvämligheter, inklusive kommersiella utrymmen, parkeringsmöjligheter, säkerhetsåtgärder, lekplatser, idrottsanläggningar och grönområden. Dessa bekvämligheter kan avsevärt förbättra din livsupplevelse.

 • Preferenser för våning och plats

Preferenser för särskilda våningar kan variera. Mellanvåning är oftast det mest eftertraktade och erbjuder en balans mellan tillgänglighet och utsikt. Höga våningar kan ge bättre utsikt och lägre ljudnivåer, medan lägre våningar kan ge enklare åtkomst och större utomhusutrymmen som trädgårdar eller uteplatser.

 • Utsikt och exponering för solljus

Lägenhetens orientering påverkar både utsikten och mängden naturligt ljus den får. Om möjligt, besök platsen för att få en bättre uppfattning om dessa aspekter, särskilt om byggnaden fortfarande är under uppbyggnad.

 • Layout och användbart utrymme

Se till att layouten är praktisk och uppfyller dina livsstilsbehov. Fastigheter med en funktionell konfiguration av rum och minimalt slöseri är mer önskvärda.

Undersök och välj välrenommerade byggare i Turkiet

Att välja en pålitlig byggare är avgörande för att säkerställa kvaliteten på din investering. Så här känner du igen potentiella byggare:

 • Byggarens rykte

Ett byggföretags rykte i Turkiet är en nyckelindikator på dess tillförlitlighet. Leta efter en gedigen historia av marknadsnärvaro, projektavslut i rätt tid och övergripande projektkvalitet. Tala direkt med boende i tidigare avslutade projekt för att samla förstahandsinformation om byggaren.

 • Juridisk dokumentation

Byggherren bör tillhandahålla ett registreringsbevis, en giltig bygglov, markägande- eller byggrättshandlingar samt detaljerade byggnads- och byggnadsplaner. Godkända projektplaner från berörda myndigheter är också väsentliga.

 • Kontor och byggarbetsplatsbesök

Att besöka byggarens kontor och byggarbetsplats kan ge värdefulla insikter. Ett välrenommerat kontor bör vara välskött och tillräckligt bemannat. En aktiv byggarbetsplats med full arbetsstyrka indikerar framsteg och engagemang.

 • Undersök genomförda projekt

Att utvärdera byggherrens genomförda projekt ger insikter om kvaliteten och hållbarheten i deras konstruktioner. Bedöm byggnadernas tillstånd, kvaliteten på ytbehandlingarna och underhållet av gemensamma anläggningar. Att prata med nuvarande invånare kan avslöja mycket om byggherrens eftermarknadsservice och eventuella problem med fastigheten.

 • Granskning av försäljningsavtalet

Gå igenom försäljningsavtalet noggrant med hjälp av din fastighetsmäklare. Kontraktet bör tydligt beskriva alla villkor, inklusive slutdatum, betalningsvillkor, fasta kostnader, processen för att överföra fastigheten och båda parters ansvar.

Finansieringsmöjligheter för att köpa fastigheter under konstruktion

Det finns flera finansieringsalternativ tillgängliga för att köpa fastigheter som är under byggnation i Turkiet, vilket kan vara särskilt attraktivt för utländska investerare på grund av gynnsamma villkor:

 • Finansiering för utvecklare

Många byggare i Turkiet erbjuder direktfinansieringsalternativ. Köpare kan betala en handpenning (vanligtvis mellan 30-40%) och täcka resten genom delbetalning. Dessa löptider kan sträcka sig upp till fem år och är ofta räntefria, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ till banklån.

 • Bankhypotek

Banklånevillkoren kan variera beroende på avtal mellan banken och byggprojektet. Om mer än 90 % av bygget är färdigställt, eller om det finns en överenskommelse mellan byggföretaget och banken, kan banken ge ett lån på upp till 50 % av fastighetens värde, där köparen lämnar minst 50 % som en handpenning. Återbetalningstiderna kan sträcka sig upp till tio år.

 • Kontantbetalningar med rabatter

Att betala hela priset kontant kan ibland ge rabatter. Även om detta kräver att ha det totala fastighetspriset i förväg, eliminerar det behovet av finansiering och räntekostnader.

Fördelar med att köpa fastigheter under konstruktion i Turkiet

Att köpa fastighet i Turkiet under byggfasen erbjuder flera praktiska och ekonomiska fördelar:

 • Anpassning

Köpare kan delta i designprocessen, välja layout, efterbehandlingsmaterial, golvtyp, inventarier och beslag. Detta säkerställer att lägenheten skräddarsys efter dina önskemål, vilket sparar dig från kostsamma förändringar senare.

 • Kvalitets- och säkerhetsstandarder

Turkiska byggföretag följer strikta europeiska standarder och använder högkvalitativa material som keramik av högsta kvalitet, glas, metallegeringar och trä. Slutförda projekt genomgår rigorösa inspektioner för att säkerställa efterlevnad av standarder, med utvecklare som ansvarar för att ta itu med eventuella problem.

 • Seismisk säkerhet

Byggnader i Turkiet är designade med seismisk säkerhet i åtanke, med pålfundament och armerad betong för att motstå betydande påfrestningar, vilket säkerställer en säkrare livsmiljö.

 • Flexibel prissättning och förmånliga investeringsvillkor

Fastigheter under uppförande är betydligt billigare än färdigställda, med potentiella prisökningar på 20-30 % under byggtiden. De flesta utvecklare erbjuder räntefria avbetalningsplaner, vilket gör dessa fastigheter mer tillgängliga.

 • Moderna komplex

Nya utvecklingar kommer ofta med lyxiga komplexa bekvämligheter, inklusive landskapsarkitektur, säkerhet och fullständiga infrastrukturella faciliteter, vilket ger en högklassig boendeupplevelse.

Att investera i underbyggda fastigheter i Turkiet erbjuder en unik blandning av anpassning, kvalitet och ekonomiska fördelar. Genom att noggrant överväga ovan nämnda faktorer och välja en ansedd utvecklare kan du säkra en värdefull investering och ett bekvämt boende som är anpassat efter dina behov. Oavsett om du letar efter ett drömhus eller en lukrativ investeringsmöjlighet, har Turkiets fastighetsmarknad mycket att erbjuda.

Jämför annonser

Jämför