Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Köpa en lägenhet i Turkiet

Buying an Apartment

Last Updated on september 22, 2023 by marie

Att köpa en lägenhet i Turkiet är enklare än någonsin. Utländska investeringar på Turkiets fastighetsmarknad har nyligen fått draghjälp, vilket lockar till sig ett växande intresse. Turkiet, som sträcker sig över Asien och Europa, har fångat investerarnas uppmärksamhet de senaste åren. Enligt turkisk lag möter utländska medborgare inga restriktioner när de köper lägenheter. Irakiska, iranska, kuwaitiska, ryska och saudiarabiska medborgare är bland dem som vanligtvis väljer Turkiet för lägenhetsköp. När du köper en lägenhet värd minst 400 000 USD eller flera lägenheter på totalt mer än 400 000 USD är du berättigad att ansöka om turkiskt medborgarskap.

Att investera i Turkiets fastighetssektor, som har sett en värdeökning på grund av framsteg i landets infrastruktur och sociala välfärd, blir mycket lönsamt. För utländska köpare har det aldrig varit lättare att köpa en lägenhet i landet. Här kommer vi kortfattat att beskriva köpprocessen och svara på eventuella relaterade frågor.

Hitta rätt lägenhet i rätt stad

På Ideal Estates, efter att noggrant utvärdera dina behov och budget, påbörjar vi sökandet efter lägenheter som passar dina kriterier. För att hitta den perfekta lägenheten i Turkiet är det första steget att välja en stad. Alanya sticker ut som det bästa alternativet för fastigheter, med sitt charmiga klimat och gyllene stränder längs Medelhavskusten.

Kapitalvinsten

Det främsta skälet för utländska investerare att välja Turkiet är dess överkomliga lägenhetspriser och korta uppskattningsperiod. Värdeperioden är en avgörande faktor som investerare överväger när de köper lägenheter, och i Turkiet varierar den från 10-20 år. Med Turkiets kontinuerliga utveckling ökar värdet på lägenheter snabbare. Turkiet erbjuder en rik och mångsidig miljö med sin kosmopolitiska kultur och naturresurser, inklusive alla fyra årstider. Att köpa en lägenhet i Turkiet ger också chans till medborgarrätt, vilket ger fördelar för både investerare och utlänningar som vill bo i landet.

Utlänningar som vill köpa en lägenhet i Turkiet bör göra grundlig forskning och söka hjälp från professionella fastighetsbolag. Ideal Estates erbjuder specialiserade fastighetstjänster för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Köpprocess och fördelar

För att köpa en lägenhet måste du ansöka till direktoratet för fastighetsregister med ditt identitetskort eller pass, uppehållstillstånd och antingen din fullmakt eller en bestyrkt kopia av det. Efter ansökan kommer lägenheten att utredas och om det inte är några problem kan du gå vidare med köpet. Du kan också få ett uppehållstillstånd från The Bureau of Citizenship and Immigration Services samma dag som du ansöker.

Som utländsk medborgare är den maximala fastighetsstorleken du kan köpa i Turkiet begränsad till 30 hektar. Allt över 30 hektar är inte tillåtet enligt turkisk lag. Om du köper en fastighet värd minst 400 000 dollar kommer du att beviljas medborgarskap, men med villkoret att du inte kan sälja fastigheten under minst 3 år. Det finns inget krav på att individer ska bo i Turkiet för att få medborgarskap.

När du har köpt din lägenhet är nästa steg att vänja sig vid landet, och Ideal Estates kommer att finnas där för att stödja dig varje steg på vägen. Vi försäkrar dig om att vi finns där för alla dina fastighetsrelaterade behov, både före och efter försäljningen. Ideal Estates är här för att säkerställa en smidig och stressfri upplevelse för dig.

 

Föregående inlägg

Internationella fastighetsbörsen

Nästa inlägg

Valutadokument

Jämför annonser

Jämför