Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Valutadokument

foreign Exchange

Last Updated on september 22, 2023 by marie

Den 24 januari 2022 tillkännagav den turkiska regeringen en ny ändring angående fastighetsköp för utländska köpare. Förordningen kräver att försäljningsbeloppet för fastigheten måste omvandlas till turkiska lira genom Republiken Turkiets centralbank. Ett valutadokument måste erhållas innan försäljningen genomförs.

Valutadokument

Fastighetsregistret kommer att kräva ett valutadokument (Döviz Alım Belgesi) för att genomföra fastighetsköpstransaktioner. Före överlåtelsen av lagfarten måste utländska köpare omvandla försäljningsbeloppet av utländsk valuta till TL.

Konverteringen av hela försäljningsbeloppet måste göras genom en turkisk bank, och köparen kommer att få valutadokumentet när konverteringen är slutförd.

Betalningen som anges på dokumentet kommer att fungera som det officiella försäljningspriset för fastigheten enligt fastighetsregistret. Köparen, säljaren eller en representant med fullmakt kan hantera förfarandena som ingår i transaktionen. Köparen kan överföra betalningen direkt till säljarens bankkonto, som sedan kan konvertera den utländska valutan till turkiska lira genom en turkisk bank och få dokumentet.

Det är viktigt att notera att valutaomvandlingen måste göras genom en turkisk bank inte via andra källor. Endast vissa valutor, inklusive amerikanska dollar, euro och pund sterling, accepteras av centralbanken för konvertering. Alla andra valutor måste först konverteras till en av de accepterade valutorna via en bank.

Om betalningen gjordes före implementeringen av ändringen kommer valutadokumentet inte att krävas. Endast bankkvitton ska lämnas till fastighetsverket då endast bankbetalningar tas emot. Andra betalningsmetoder, såsom personliga betalningar, kommer inte att identifieras.

Jämför annonser

Jämför