Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkiet rankas på tredje plats bland ryssarna

Turkey Ranks 3rd among Russians

Last Updated on februari 29, 2024 by marie

Turkiet rankas på tredje plats bland ryssarnas bostadspreferenser!

Rysslands intresse för turkiska fastigheter har blivit mer framträdande på den globala fastighetsmarknaden. Enligt officiella uppgifter från Yandex Nedvijimost visar att Turkiet rankas på tredje plats bland ryssarna som den föredragna platsen för bostäder. Detta fynd är en del av en större studie som undersöker de länder där ryska medborgare aktivt söker efter fastigheter.

Den globala husjakten: Avslöjar de bästa utmanarna

1. Förenade Arabemiraten leder loppet

Toppar på listan över länder där ryska medborgare utforskar hus under uppbyggnad är Förenade Arabemiraten, med häpnadsväckande 63 procent. Detta betecknar en anmärkningsvärd trend i ryska individers fastighetssträvanden.

2. Thailand

På nära håll framstår Thailand som den näst mest eftertraktade destinationen, med 19 procent av de ryska medborgarna som uttrycker intresse. Den förtrollande lockelsen på Thailands fastighetsmarknad har fängslat fantasin hos potentiella investerare.

3. Turkiets motståndskraft

Anmärkningsvärt är att Turkiet säkrar den tredje platsen, med 16 procent av ryssarna som aktivt söker efter boendealternativ. Trots fluktuationer i sökvolymer är Turkiet motståndskraftigt när det gäller att fånga uppmärksamheten hos dem som vill investera i fastigheter utomlands.

Dynamiken i ryska preferenser

1. Yandex Nedvijimosts insikter

Uppgifterna som tillhandahålls av Yandex Nedvijimost fördjupar sig i detaljerna för ryskt intresse för utländska fastigheter. Med en uppdelning som visar 63 procent för Förenade Arabemiraten, 19 procent för Thailand och 16 procent för Turkiet, är trenderna både spännande och insiktsfulla.

2. Stort intresse för Thailand

En anmärkningsvärd ökning på 81 procent av sökningar efter fastighetskonsulttjänster i Thailand tyder på en kraftig ökning av intresset bland ryska medborgare. Denna ökning har observerats sedan föregående november, vilket har lagt till ett dynamiskt lager till de föränderliga preferenserna.

3. Förenade Arabemiraten vs. Turkiet

Medan sökningar efter Förenade Arabemiraten såg en minskning med 39 procent, upplevde Turkiet en nedgång på 56 procent i sökningar efter nya hem. Dessa förändringar understryker den dynamiska karaktären hos globala fastighetspreferenser bland ryska medborgare.


I hierarkin för husförsäljning till utlänningar tog Antalya plats i januari med imponerande 747 transaktioner. Ryssar, med 555 husköp, dominerade det utländska köparlandskapet, följt av medborgare från Iran (208 hus), Ukraina (127 hus) och Irak och Kazakstan (99 hus).

När vi korsar det intrikata nätet av internationella fastigheter framträder Rysslands affinitet för turkiska fastigheter. Trots fluktuationer i sökvolymer och ändrade preferenser har Turkiet en stabil position som den tredje mest föredragna destinationen för ryska medborgare som söker hem utomlands.

Vanliga frågor – Avslöja fler insikter

Q1: Vilka faktorer bidrar till Turkiets attraktionskraft bland ryska investerare?

A1: Turkiets unika blandning av kultur, överkomliga priser och mångsidiga landskap bidrar till dess varaktiga dragningskraft för ryska investerare som söker fastighetsmöjligheter.

Q2: Hur är den nuvarande trenden jämfört med tidigare år när det gäller ryskt intresse för turkiska fastigheter?

A2: Även om det kan finnas fluktuationer, har det övergripande intresset för turkiska fastigheter bland ryska medborgare förblivit stort. Vilket visar upp den varaktiga tjusningen på denna fastighetsmarknad.

Q3: Vilken inverkan har politiska eller ekonomiska faktorer på dessa bostadspreferenser?

A3: Politiska och ekonomiska faktorer kan påverka fastighetstrender, men det motståndskraftiga intresset för Turkiet tyder på att andra faktorer. Ssåsom livsstil och investeringspotential, också spelar avgörande roller.

Q4: Finns det nya trender i vilka typer av fastigheter ryssar är intresserade av inom Turkiet?

A4: Nya trender tyder på en preferens för olika typer av fastigheter, från kustvillor till stadslägenheter, vilket återspeglar ryska investerares olika smaker och preferenser.

Q5: Hur kan det globala fastighetslandskapet utvecklas och påverka ryska preferenser i framtiden?

A5: Det globala fastighetslandskapet som utvecklas, påverkat av ekonomiska förändringar och geopolitiska utvecklingar, kommer sannolikt att fortsätta att forma ryska preferenser, vilket gör marknaden dynamisk och spännande.

Jämför annonser

Jämför