Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

25-procentsgränsen för hyror tas bort

Removal of the 25% limit on rentals

Last Updated on januari 3, 2024 by marie

25-procentsgränsen för hyror tas bort i Turkiet!

Ekonomen Nedim Türkmen nämnde i dagens krönika att i ett stängt möte med pressen tillkännagav finansminister Mehmet Şimşek att 25-procentsgränsen för hyror tas bort.

Särskilt i storstäderna har hyrespriserna för bostäder stigit snabbt. Men den 1 juli 2022 införde regeringen en gräns på 25 % för bostadshyror. Detta beslut ledde till konflikter mellan vissa hyresvärdar och hyresgäster, vilket resulterade i många incidenter. Ekonomen Nedim Türkmen fördjupade sig i ämnet i dagens krönika.

I sin krönika dokumenterade Nedim Türkmen anteckningar från ett stängt möte mellan minister Mehmet Şimşek och företrädare för näringslivet. Türkmen uppgav att Şimşek tillkännagav att gränsen för 25 % hyreshöjning för bostäder togs bort.

Sista-minuten uttalanden från MEHMET ŞİMŞEK

Türkmen, som uttryckte, ”Jag vill dela viktiga ämnen som härleds från svaren han gav på frågor riktade till honom under en stängd middag med representanter för affärs- och finansvärlden för tre dagar sedan.” Han påpekade också att han och tre vänner som deltog i mötet samlade de delade anteckningarna.

Türkmen uttryckte sitt fulla stöd för president Erdoğans genomförda program och sa. ”Tro det eller ej, jag kan inte förstå dina förväntningar inför valet. Detta program kommer att fortsätta på samma sätt efter valet; vi kommer att implementera det med tålamod och beslutsamhet.”

25 % GRÄNS KOMMER INTE FÖRLÄNGAS!

Tele1 rapporterade att förordningen, som satte en gräns på 25 % för hyreshöjningar i bostadshyror och som var planerad att löpa ut den 1 juli 2024, inte kommer att förlängas under den kommande perioden då den inte kommer att behövas. Regeringen planerar olika skattesatser för en individs första och andra hem, baserat på fastighetens värde. Planen överväger företags investeringsprojekt, och beviljar Investment Commitment Advance Credit (YTAK) genom förmedlande banker till de med ett minsta totala investeringsbelopp på 1 miljard turkiska lira. Krediten har en maximal löptid på 10 år.

”Vi kommer att basera vår prissättning och framtida förväntningar inte på tidigare inflation utan på förväntad inflation. Vi kommer att fortsätta att samla reserver. Den viktigaste orsaken till vårt bytesbalansunderskott är vår guldimport, som nådde 30 miljarder dollar. När du tar bort de höga inflationsmånaderna från beräkningen kommer du att se en minskning av inflationen under andra halvåret 2024.”

”Bankirer här är alla bra människor, men om vi inte sätter regler för dem kommer de inte att tänka på landets bästa; de kommer att göra vad de vet. Sänkning av höga tullar på råvaror och import av halvfabrikat är inte möjlig i detta skede, tillade han.

Jämför annonser

Jämför