Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Medborgarskap genom investering uppdatering

Citizenship by Investment

Last Updated on september 26, 2023 by marie

Här kommer en uppdatering om hur man kan få turkiskt medborgarskap genom att investera i fastigheter

Ideal Estates, med sin långa erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen, vänder sig till både inhemska och utländska fastighetsinvesterare i Turkiet. Vi tillhandahåller tjänster för försäljning av bostäder och mark samt investeringsrådgivning. Med en växande efterfrågan från utländska investerare erbjuder vi ett varierat utbud av högkvalitativa lyxportföljer. Dessa lockar investerare från Europa, Mellanöstern och Asien. Vår portfölj innehåller en rad mark och kommersiella fastigheter, samt fastighetsalternativ för kapitalinvesterare, för att underlätta aktiviteter som att etablera ett företag i Turkiet. Ideal Estates ger också stöd för turkiska passansökningar och guidar investerare genom alla juridiska processer gällande medborgarskap genom investering.

Ändringar av lagen om medborgarskap genom investeringar

Den turkiska regeringen har ändrat reglerna för att få medborgarskap genom investering. De reviderade reglerna är som följer:

• Samägande är inte ett alternativ för ansökan om medborgarskap. En enskild person måste anges på lagfarten. Eftersom delad äganderätt med en annan person eller enhet kommer att göra egendomen olämplig för medborgarskap. Men om flera ägare överför sina rättigheter till en enda utländsk individ kan de ansöka om medborgarskap om de innehar full äganderätt.

• Köp av flera fastigheter, inklusive bostäder, mark eller gårdar – värda totalt minst 400 000 USD ger rätt till  medborgarskapsprogrammet. Tidigare tillät de flera notarieförsäljningskontrakt att nå minimibeloppet, men den nya lagen kräver ett enda kontrakt för det lägsta köpbeloppet. Ansökningar med flera notarieförsäljningskontrakt kommer inte att beaktas.

• Timeshare är inte berättigat till medborgarskap genom investeringar, enligt de nya reglerna.

Denna ändring träder i kraft den 1 januari 2023.

Ideal Estates mål är att göra processen att köpa eller sälja en fastighet så stressfri och smidig som möjligt. Så om du är redo att hitta din drömbostad i Turkiet, kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att göra verklighet.

Jämför annonser

Jämför