Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Begränsade områden för ansökningar om uppehållstillstånd

Restricted Areas for Residence Permit Applications

Last Updated on december 5, 2023 by marie

Begränsade områden för ansökningar om uppehållstillstånd i Turkiet

Att bo i Turkiet som utlänning kan vara en spännande möjlighet, men det kommer med sina egna utmaningar, särskilt när det gäller att få ett uppehållstillstånd. Den turkiska regeringen, för att hitta en balans mellan lokala och utländska befolkningar, har implementerat restriktioner och begränsade områden för ansökningar om uppehållstillstånd i vissa stadsdelar och distrikt.

Officiella meddelanden om begränsade områden för ansökningar om uppehållstillstånd

Meddelande om stängning av grannskap från immigrationsverket

Migrationsverket har gjort flera tillkännagivanden om nedläggning av stadsdelar för ansökningar om uppehållstillstånd. Ursprungligen stängdes 781 stadsdelar, och detta antal har nu ökat till 1169 från och med den 1 juli 2022. Dessa stängningar inkluderar begränsningar för registrering av tillfälligt skydd, registrering av internationellt skydd, uppehållstillstånd, tillfälligt skydd eller byte av bostad för utlänningar, med vissa undantag.

Länk till Immigrationsverkets meddelande

Uttalande av inrikesministeriet om 8 distrikt i Istanbul

Inrikesministeriet har meddelat att det inte kommer att registrera några nya utlänningar i åtta distrikt i Istanbul, nämligen Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler och Zeytinburnu. Dessa distrikt hade tidigare stängts för ansökningar om tillfälligt skydd och är nu begränsade för alla ansökningar om uppehållstillstånd.

Länk till inrikesministeriets uttalande

Bakgrund: Regeln om 20 % utlänningsbefolkning

För att förhindra en överdriven koncentration av utlänningar i specifika områden har den turkiska regeringen infört regeln om 20 % utlänningsbefolkning. Denna regel avslår aktivt nya ansökningar om uppehållstillstånd. Och accepterar heller inte hyreskontrakt från områden där den utländska befolkningen överstiger 20 % av de totala invånarna.

Konsekvenser för utlänningar

För utlänningar som planerar att ansöka om uppehållstillstånd i Turkiet är det ytterst viktigt att förstå dessa restriktioner. Om du har ett hyreskontrakt i ett begränsat område kommer din ansökan att avslås. För att undvika sådana komplikationer är det viktigt att hitta ett hyreskontrakt i ett område som inte omfattas av dessa restriktioner.

Hitta lämpliga stadsdelar

För att säkerställa en smidig ansökningsprocess för uppehållstillstånd, undersök grannskap och distrikt som inte omfattas av regeln om 20 % utländsk befolkning. Håll dig uppdaterad med de senaste tillkännagivandena om begränsade stadsdelar för att fatta välgrundade beslut.

Samråd med Ideal Estates om begränsade områden för ansökningar

Att navigera i krångligheterna i reglerna för uppehållstillstånd kan vara utmanande. Rådgör med välrenommerade fastighetsmäklare som Ideal Estates som kan guida dig genom processen. Vi ser till att din ansökan uppfyller myndigheternas krav.

Kontakta Ideal Estates för den aktuella listan över begränsade områden för ansökningar om uppehållstillstånd

Jämför annonser

Jämför