Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Toppsevärdheter att besöka i Alanya: Slottet och Röda tornet

Alanya Kalesi ve Kızıl Kule

Last Updated on augusti 29, 2023 by marie

Alanya – en kuststad på den turkiska rivieran, är en unik blandning av antikt Seljuk-arv och moderna semesterorter. En av de främsta attraktionerna och platserna du måste besöka i Alanya är slottet och Röda tornet. Dessa historiska landmärken erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet och den omgivande kustlinjen.

Alanyas slott

Alanyas slott är omgivet av murar med en längd på 6 km och ligger på en 10 hektar stor halvö. Det har varit värd för flera civilisationer, inklusive de hellenistiska, romerska, bysantinska, seljukiska och osmanska. Även om dess etablering och grundare fortfarande är okända, nämnde geografen Scylax Alanya som Coracesium på 300-talet f.Kr.

Genom att vinna Alanya fick det anatoliska Seljuksultanatet ett starkt slott vid Medelhavets kust samt en stark grund i både havet och landet. Slottets underjordiska vattencistern kan lagra upp till 12 000 kubikmeter vatten, vilket var avgörande för dess överlevnad under långa belägringar. Süleymaniye-moskén, en täckt marknad med ottomansk basar vid övre slottet (Yukari Kale) och traditionella Alanya-hus är monument från den ottomanska perioden som är värda att utforska.

Röda tornet

Röda tornet, byggt på 1200-talet på order av Alaeddin Keyqubad I, var avsett att skydda hamnen, varvet och Alanyas slott mot attacker från havet. Tornets åttakantiga form och exteriör i röd tegel gör det till ett unikt exempel på medeltida medelhavsförsvarsstrukturer. Dess bas på en sluttande berggrund ger den en höjd av 33 meter i öster men är 3 meter kortare på den västra sidan. Dess röda tegelexteriör ger den ett unikt och oförglömligt utseende. Detta gör den till en favorit bland både besökare och lokalbefolkningen.

Alanyas slott och Röda tornet har erkänts som UNESCO:s världsarv sedan 2015, vilket framhäver deras kulturella och historiska betydelse.

Förundras över slottets imponerande murar, torn och befästningar, som har stått fast i århundraden. Ta en tur upp i det imponerande Röda tornet och njut av hisnande vyer från dess topp. Oavsett om du vill utforska historien, njuta av solen på stranden eller bara njuta av den fantastiska utsikten, får du inte missa slottet och Röda tornet!

Jämför annonser

Jämför