Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkiet framstår som södra Europas ledande turistdestination

Turkey Emerges as Southern Europe's Leading Tourism Destination

Last Updated on maj 30, 2024 by marie

Turkiet framstår som södra Europas ledande turistdestination

Turkiet har befäst sin position som ett topppresterande land inom resor och turism. Både globalt och i Europa, enligt Travel and Tourism Development Index (TTDI) 2024-rapport, Turkiet framstår som södra Europas ledande turistdestination.

Det senaste indexet, publicerat av World Economic Forum (WEF) i samarbete med University of Surrey, belyser Turkiets betydande framsteg inom turistsektorn. Turkiet klättrar åtta platser från föregående år och ligger nu på 29:e plats av 119 länder.

Anmärkningsvärda förbättringar och globalt erkännande

Med ett imponerande resultat på 4,39 procent överträffade Turkiet det globala genomsnittet med 10,6 procent och det europeiska genomsnittet med 3 procent. Denna prestation positionerar Turkiet som det ledande landet i södra Europa, före andra anmärkningsvärda destinationer som Kroatien, Italien, Malta och Spanien.

Ett språng i prioritering och infrastruktur

En av de utmärkande måtten för Turkiet är dess prioritering av resor och turism, där det gjorde en anmärkningsvärd förbättring med 14 procent. Detta språng har sett Turkiet stiga 18 platser för att bli den näst högsta i världen för denna indikator. Dessutom har Turkiets lufttransportinfrastruktur visat betydande framsteg och stigit med 10 platser för att säkra den 8:e platsen globalt.

Kulturella och naturliga rikedomar

Turkiets rika kulturarv fortsätter att vara en stark punkt och behåller sin 13:e plats i indikatorn för kulturtillgångar. Landet gick också framåt i icke-fritidsresurser och flyttade upp sju platser till 16:e plats. När det gäller naturresurser steg Turkiet med 24 platser och är nu 32:a globalt.

Hållbarhet och framtidsutsikter

WEF:s uppdaterade index, som betonar hållbarhet mer än någonsin, återspeglar Turkiets pågående ansträngningar för att utveckla en hållbar turistsektor. Rapporten identifierar områden för förbättringar som priskonkurrenskraft, turisttjänster, infrastruktur, säkerhet, mänskliga resurser, efterfrågans hållbarhet och affärsmiljön.

Turkiets imponerande uppgång i TTDI-rankingen visar dess engagemang för att förbättra sin rese- och turismsektor. “Genom kontinuerliga förbättringar och fokus på hållbarhet är Turkiet inställd på att stärka sin position som en främsta destination i södra Europa och utanför.”

Jämför annonser

Jämför