Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Alanya Atatürks husmuseum

Alanya Atatürk House Museum

Last Updated on januari 3, 2024 by marie

Utforska historia: Alanya Atatürks husmuseum

Ge dig ut på en fängslande resa genom tiden när du kliver in i Antalya Alanya Atatürks husmuseum. Denna bostad står som ett bevis på ett betydelsefullt historiskt ögonblick. Mustafa Kemal Atatürks vistelse under hans besök i Alanya den 18 februari 1935. Detta hus, ursprungligen utformat som ett boende av timmerhandlaren M. Tevfik Azakoğlu i Şekerhane-distriktet, utvecklades till en symbol för kulturellt bevarande efter att Rıfat Azakoğlu generöst donerat den till kulturministeriet. Därefter, 1987, genomgick huset en noggrann restaurering.

Nu känd som “Alanya Atatürk House“, står denna trevånings traditionella Alanya herrgård stolt och visar upp den arkitektoniska elegansen från en svunnen tid. Även om det exakta datumet för dess konstruktion förblir ett mysterium, tillskrivs huset Beyri Ustas hantverk.

Resa genom huset

När du kommer in genom den tvåvingade järndörren från trädgården på södra sidan kommer du att kliva in i historien. Bottenvåningen, en gång en lada och lager med jordgolv, sätter scenen för den kulturresa som väntar. Fem rum och ett bagagerum på första och andra våningen ger en inblick i det förflutna. Vilket ger ett bekvämt boende som tar hänsyn till de klimatiska nyanserna i Alanya. Den främre fasaden öppnar upp för en fascinerande utsikt över det historiska Alanya-slottet, vilket lägger till ett extra lager av charm till huset.

Alanya Atatürk House är registrerat som en fast kulturell egendom och är en historisk skattkammare. På bottenvåningen hittar du personliga föremål som bärs av Atatürk, inklusive hans väst och krönade skjorta, en påtaglig koppling till den store ledaren. Genom att noggrant arrangera de nedre och övre våningarna skapar teamet en likhet med ett traditionellt Alanya-hus, och visar upp utställningar som fördjupar sig i Alanyas bröllop, middagar och barnspel. Ett cine-vision-rum på nedre våningen låter dig fördjupa dig i Atatürk-dokumentärer, vilket lägger till ett dynamiskt lager till ditt besök.

När du beger dig till andra våningen kommer du att upptäcka montrar prydda med etnografiska artefakter – från broderiprover till kläder, smycken och vapen – som berättar historien om Alanya och dess omgivningar.

Inträde till Alanya Atatürk House Museum är en resa genom tiden, och det är gratis. Besökstiderna kan variera med årstiderna, så se till att höra av dig för detaljerad information. Ge dig ut på en berikande upplevelse när du avslöjar lagren av historia och kulturarv inom väggarna i detta unika museum. Gå in i det förflutna och låt Alanya Atatürk House vara din guide.

Jämför annonser

Jämför